Avsnitt 3 - Mikael Tellbe

Mattias Martinson möter Mikael Tellbe. Mikael Tellbe är känd för många i kristenheten som den kunskapssprängde läraren som i över trettio år väglett och välsignat oss med att sin fina förmåga att kunna göra djup teologi, begriplig. I detta samtal får vi höra lite mer om sånt vi inte visste om honom tex släpkärre-grabb-bus-på-motorvägen och efterföljande polisbesök, vi pratar böcker, barndom, Borås, bibelkunskap och vad Doxologi är för något och varför det ordet är så viktigt. Givetvis avslutas podden med en kort lektion i hur vi alla kan utveckla vår fågelskådning, utan att ens behöva gå hemifrån. Nedan kan du välja att lyssna här på sidan eller via den plattform du föredrar. Här finns också länkar och annat intressant som berör dagens avsnitt.

Fyll i ditt namn och emailadress så meddelar vi dig när det finns nya samtal att lyssna på!

{{errors.detail}}
{{message}}
{{message}}

Lyssna på Martinson Möter på din favorit-plattform:

Hej alla ni fina vänner som följer podden och hör av er, vi uppskattar så att få er feedback!

Följ gärna på Instagram 

Och saknar du något här så får du gärna höra av dig till mig.

Här nedan finns nu förhoppningsvis alla länkar till sånt som vi kanske nämner eller snuddar vid i podden. Tanken med länkarna är att du skall kunna klicak dig vidare om du är intresserad.

Hela programmet är inspelat av Johannes T Lindsmyr i studion Vajberiet, Gbg.

Micke önskar att han hade skrivit den vackra psalmen och sången ”Stor är Din trofasthet” här kommer den i en version med Mia Fogel och Kajsa Mattsson.

Och en bok som han gärna hade skrivit är helst ett av breven i Nya Testamentet.

Filmen Döda Poeters Sällskap från 1990 med Robin Williams i huvudrollen är en favorit som följt med sedan alla hjärtans dag samma år. Det var nämligen första daten med blivande hustrun. 

Micke nämner fågelstationen i Otten.

God teologi (Läran om Gud) leder till doxologi (Lovsången till Gud).

Micke gör sällan (eller aldrig) reklam för sig själv, men han har skrivit en lysande bok om tolkning av uppenbarelseboken som nu finns i nytryck och utökad upplaga.

Sedan gör jag ett litet ”reklamavbrott” för fadderbarnsorganisationen Compassion som i snart 70 år hjälpt 2,1 miljoner barn i 25 länder. Mina tre argument för att du skall bli fadder är:

  1. Att du hjälper ett fadderbarn är ett personligt och övertygande sätt att bekämpa världens fattigdom.
  2. När du hjälper ett fadderbarn så sätter du ett ansikte och ett verkligt namn på kampen mot fattigdomen i världen.
  3. Enligt oberoende forskning så har fadderbarn större chans att påbörja, fullfölja och avsluta en god utbildning och det innebär en bättre framtid och djupare hopp, inte bara för fadderbarnet utan för hela dess familj.

Skulle du vilja bli fadder till ett barn, så kan du bli det här.

Vill du Swisha en gåva? -Corona slår just nu hårt mot utvecklingsländerna och du kan hjälpa till genom att Swisha till Compassion på 90 0364 1.

Micke pluggade på Missionsskolan i Örebro och har jobbat där sedan dess (mer eller mindre) och i början av 90 talet pluggade han i Vancover Canada på Regent College.

Micke erkänner att han själv inte tänkte skriva sin bok ”Vad menar vi med att Bibeln är Guds ord?” utan den kom till som en uppmaning från tiden vi lever i och vår bibelsyn.

Mickes senaste bok heter ”Paulus mot väggen” (18 svåra frågor som vi skulle vilja fråga Paulus) och den bör du köpa och det kan du göra här. 

För att bli ornitolog behövs bara ett fågelbord. Resten ger sig när du lyssnar till det.

Tusen tack Micke för ett givande, Gudcentrerat och synnerligen gott och glatt samtal. Vill du höra mer av Micke så har du här två lysande undervisningstillfällen från Torpkonferensen där Micke utgår från det han kallar för Kristusglädjen och Kristustänket i Filipperbrevet.

Nåd och frid / Grace and peace!

Mattias Martinson

Denna sida använder cookies. Läs mer