Tips och råd för att skriva brev till sitt fadderbarn.


Behöver du inspiration för att skriva en brevhälsning?

Du är inte ensam om det, vi vet att det kan vara svårt att komma igång med brevskrivandet. 

Att du skickar uppmuntran och stöd betyder förstås mycket för ditt fadderbarn. Många av barnen läser breven ifrån sina faddrar om och om igen. I många hem hänger breven från faddern på väggen som en prydnad. Vi har satt upp några enkla tips för dig så att du skall komma igång med brevskrivandet. Kom ihåg att du inte behöver skriva långt och mycket, här är det tanken som räknas. Ett tips är att skriva ungefär lika mycket som om du skrev ett vykort.

Vi är tacksamma om du skriver ditt brev digitalt och på engelska för då sparar vi väldigt mycket tid.

Brev-tips

Det betyder mycket för barnen att få brev ifrån sina faddrar. Om du är ute efter tips & idéer om vad du kan skriva om så har vi här några förslag:

  • Försök att skriva enkelt och okomplicerat.
  • Skriv lite om dig själv och din familj och posta gärna en bild (använd neutrala omgivningar som till exempel naturen).
  • Berätta vad du gör på fritiden och fråga gärna ditt fadderbarn om de har något speciellt intresse eller hobby.
  • Berätta något om kyrkan du tillhör.
  • Dela gärna en bibelvers du tycker om.
  • Berätta att du regelbundet ber för fadderbarnet.
  • Skriv en uppmuntran.
  • Och du, kom ihåg att helst skriva ditt brev på engelska för då sparar vi väldigt mycket tid.

Vägen breven färdas

Breven från barnen skannas i barnets hemland och skickas sedan digitalt till vårt kontor. Förr skickades alla brev fysiskt via post. Tack vare att vi kan nu kan scanna och skicka digitalt så sparar vi både tid och pengar. Förhoppningen är att vi skall korta väntetiden på ett brev med cirka 2 månader så att du som fadder skall få brevet från ditt fadderbarn mycket fortare än förr.

Du har givetvis fortfarande möjlighet att skicka handskrivna brev och skicka med teckningar, klistermärken och bokmärken. Vi kommer att scanna ditt handskrivna brev och skicka det digitalt till barnet medans bilagorna skickas med post tillsammans med brevet i pappersutgåva.