FAQ

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna om Compassion och om att bli fadder till ett barn.

Läs mer

Gåvor och skatter

Riksdagen har beslutat att slopa skattereduktion för gåvor till ideell verksamhet och förfarandet med godkännande av gåvomottagare. Ändringarna trädde i kraft den 1 januari 2016. (Källa: Skatteverkets hemsida.)

Ändra din adress

Har du planer på att flytta? Var vänlig och meddela oss din nya adress så vi kan fortsätta hålla kontakt med dig. Ändra i dina kontaktuppgifterOrkanen på Haiti

Orkanen som drog över Haiti i månadsskiftet sept-oktober var våldsam. Över 500 haitier miste livet och över 175.000 människor blev hemlösa. Totalt berördes 12691 Compassionbarn. 26 av dem har faddrar i Norden. Se vår drönarfilm här.


Jobba som volontär hos Compassion?

Skulle du vilja göra något för någon annan, men inte riktigt vet hur? I så fall har vi ett bra tips till dig! Flera gånger varje år behöver vi hjälp av frivilliga (volontärer) som kan vara med i vår monter ute på olika event, konferenser, festivaler osv, och kan berätta lite om vårt arbete. Esther Gustafson är en av de som gör ett fantastiskt jobb för oss, och här berättar hon lite mer om vad det innebär att vara volontär.


Barnarbete

Barnarbete innebär inte ett litet extrajobb efter skolan. Barnarbete innebär att barn tvingas arbeta och blir berövade sin tryghett, sin skolgång och hela sin barndom. Många arbetar heltid för en liten eller ingen betalning. Övergrepp är mycket vanliga. Läs och lär - Du kan hjälpa:


Kalender

Kommande Compassion-event

ytterligare event