Guldsmeden Josefin Cummings Compassion-smycken


Compassion Norden är väldigt stolta över att den begåvade guldsmeden Josefin Cummings samarbetar med oss genom att designa och producera en smyckeskollektion dedikerad Compassion där pengarna går till ett projekt för kvinnor.

- Välgörenhet har alltid legat mig varmt om hjärtat och detta samarbete känns oerhört viktigt. Compassion är en fantastisk organisation som möter alla de behov som de fattiga barnen har. Genom att erbjuda människor fadderskap hjälper de barnen på ett säkert och seriöst sätt. Det är inte bara en engångsinsats, det förändrar barnens liv långsiktigt, säger Josefin Cummings.

Josefin har designat två olika ringar. Båda har ordet Compassion och ett hjärta ingraverat. Hon har också gjort ett halsband och ett armband i två olika längder.

- Hela kollektionen baseras på en cirkel som symboliserar "vår cirkel - vårt liv". Att våra liv ska återspegla medkänsla (compassion, red anm) till vår omgivning. Hjärtat är en symbol och påminnelse om att leva i kärlek och medkänsla varje dag.

När Josefin var 9 år väcktes drömmen om att bli guldsmed då hon tittade in i skyltfönstret till en guldsmed och såg de gnistrande ringarna, halsbanden och armbanden. Det var där hennes resa började. 12 år gammal träffade hon guldsmeden T.A. Dagerbratt och kom att besöka hans verkstad under helgerna i många år framöver. Där lärde hon sig att tillverka sitt första egna smycke.

Hjälpa unga kvinnor i Indien

- Jag fick en silverring i födelsedagspresent när jag fyllde 9 år, men storleken behövde justeras. När vi gick till guldsmeden för att göra detta blev jag helt tagen av alla de vackra sakerna jag såg där. Det var då jag bestämde mig för att bli guldsmed.

Då Josefin var 16 år började hon en fyraårig utbildning för att bli guldsmed. Efter att ha fått sitt gesällbrev öppnade hon en verkstad som 21-åring. Det har gått lång tid sedan 9-åriga Josefin började drömma om att bli guldsmed. Idag hjälper hon inte bara par som vill förlova sig att designa och tillverka sina ringar, hon gör det också möjligt för flickor att följa sina drömmar genom sin smyckeskollektion för Compassion, där alla pengarna oavkortat går direkt till ett projekt för unga kvinnor i Indien. 

- I många år har jag tänkt på Indiens flickor. I vissa delar av landet har flickor inget, eller knappt något värde alls. De har inget hopp om framtiden. Att göra något för dessa flickor, som inte har någonting och som ses som helt utan värde, till och med av dem själva, att kunna göra något för dessa flickor förstår jag betyder oerhört mycket för deras liv och framtid. Där det är som mörkast lyser ljuset som starkast. Det är därför jag har ett fadderbarn i Indien genom Compassion.  

Smyckena är tillverkade i äkta silver.

Har du frågor kring pris och beställningar, maila Josefin på: info@josefincummings.com  
Vill du se mer av hennes övriga smycken, besök hennes hemsida: josefincummings.com