Martinson Möter

NY PODCAST

Mattias Martinson arbetar som evangelist för Compassion. I sin tjänst reser han runt bland Sveriges församlingar för att förkunna, undervisa och leda lovsång. Mattias är också musiker och låtskrivare och har skrivet många älskade sånger som används brett inom kyrkan. Han har även släppt flera uppskattade skivor genom åren. Med sin passion för teologi och sitt bultande lovsångshjärta inspirerar och utrustar Mattias unga som gamla från olika sammanhang inom svensk kristenhet. Mattias har tidigare bl.a. varit pastor i Vineyard Göteborg och även föreståndare i Nimbuskyrkan Öckerö. I "Martinson Möter" sätter sig Mattias ner med olika spännande och tongivande gäster och samtalar avslappnat om tro, liv, passioner, och brottningskamper. Det är lika nära till allvar som till skratt och det dyker garanterat upp en och annan överraskning.

I avsnitt 12 av Martinson Möter får vi möta Eleonore Gustafsson - pastor i Evangeliska Frikyrkan, bibellärare, församlingsplanterare och skribent lite överallt men främst i tidningen Dagen. Hon kommer ursprungligen från Donsö på västkusten men bor sedan flera år tillbaka i Linköping där hon jobbat både med en församlingsplantering, i Ryttargårdskyrkan och just nu i Citykyrkan.

Eleonore är mycket uppskattad både som talare och skribent eftersom hon gräver djupt, både i Bibelns texter och den kristna traditionen, samtidigt som hon har förmågan att kommunicera detta budskap personligt till vår tid. I dagens podd får vi höra både om clownklädsel, komfortzoner, uteblivna populärmusikaliska favoriter och hur hon som tonåring rebellade genom att lyssna på klassisk musik. Men vi pratar ingenting om hur man stickar koftor, det får bli nästa gång. Detta samtal handlar om Eleonores spännande livsresa och de lärdomar som färden gett och ger. Lyssna här nedan. För mer info om detta samtal, klicka här.

Kommande samtal:

Daniel Röjås

Denna sida använder cookies. Läs mer