"Fattigdomen i min familj är nu historia"

“Det har alltid fascinerat mig hur det kunde komma sig att någon i ett avlägset land som aldrig träffat mig kunde älska mig så mycket, och åta sig att ta hand om mig.” För 20 år sedan fick Noirine en fadder – och fattigdomen i familjen är nu historia.

Orkanen på Haiti

Orkanen som drog över Haiti i månadsskiftet sept-oktober var våldsam. Över 500 haitier miste livet och över 175.000 människor blev hemlösa. Totalt berördes 12691 Compassionbarn. 26 av dem har faddrar i Norden. Se vår drönarfilm här.


Jobba som volontär hos Compassion?

Skulle du vilja göra något för någon annan, men inte riktigt vet hur? I så fall har vi ett bra tips till dig! Flera gånger varje år behöver vi hjälp av frivilliga (volontärer) som kan vara med i vår monter ute på olika event, konferenser, festivaler osv, och kan berätta lite om vårt arbete. Esther Gustafson är en av de som gör ett fantastiskt jobb för oss, och här berättar hon lite mer om vad det innebär att vara volontär.


Barnarbete

Barnarbete innebär inte ett litet extrajobb efter skolan. Barnarbete innebär att barn tvingas arbeta och blir berövade sin tryghett, sin skolgång och hela sin barndom. Många arbetar heltid för en liten eller ingen betalning. Övergrepp är mycket vanliga. Läs och lär - Du kan hjälpa:


Kalender

Kommande Compassion-event

ytterligare event