President George H W Bush var hemlig Compassionfadder!

Såhär skriver Compassions f.d. direktor Wess Stafford om President George H W Bush som nyligen gått bort:

"För åratal sedan räckte President Bush upp sin hand (omgiven av säkerhetspersonal) för att ta emot ett fadderkort på en Compassion-konsert. Jag tror att det var Amy Grant eller Michael W Smith som hade konsert... eller kanske båda tillsammans. 

Hans förvånade säkerhetspersonal fick frispel. Jag var Compassions direktor på den tiden. Hans fadderkort innehöll info om en liten kille från Filippinerna. Jag höll med dem om att detta behövde hållas hemligt. För den lilla pojkens egen säkerhet skulle han inte få veta att hans fadder var USA:s President. Jag gick med på att censurera alla brev mellan det lilla Compassionbarnet i fattigdom och den mäktigaste mannen i världen. Vi var tvungna att använda ett hemligt namn för President Bush för att skydda dem båda. 

Från början följde President Bush alla våra säkerhetsåtgärder. Han var så varm och uppmuntrande i sina brev. Han berömde sin pojkes små handritade teckningar och goda resultat i skolan. Han ritade egna teckningar. Han uppmuntrade honom att göra sitt bästa och att alltid älska och skydda människorna runt honom. (Än idag får jag tårar i ögonen när jag tänker tillbaka på det stora hjärta han hade för den pojke som befann sig en värld bort, på så många sätt!) Det dröjde dock inte länge tills Bush med humor och glimten i ögat började "bryta mot reglerna". Det började med en bild på hans hund: "Det här är min hund Millie... hon känner många kändisar!"

Min favorit var ännu ett kryptiskt meddelande som han skrev när hans son George W Bush var president: "I år firar vi jul med min son, i hans hus... han bor i ett stort Vitt Hus."

Jag berättade detta för George W Bush och Laura under en officiell middag som jag blev inbjuden till några år senare. Han blev tårögd, log och sa: "Japp, det är min pappa det."

Mitt hjärta värker när jag tänker på dem, och hela Amerika, som nu förlorat denna fantastiska man. För att ära honom tänker jag försöka vara lite mer som honom, vänligare och mildare, för var dag som går.”