Din selfie kan rädda ett barns liv

Den 15 september kan din selfie vara med och visa andra hur de kan vara med och hjälpa ett barn som lever i fattigdom. Det är enkelt: Ta ett foto med ditt fadderbarns bild, berätta varför du är fadder och lägg ut på dina sociala medier. Det är din viktigaste selfie i år!

 

 

#SponsorSelfieDay – En global rörelse

Förra året var vi faddrar från 21 länder som bidrog till att sociala medier svämmade över av underbara berättelser och vittnesbörd. Tänk om varenda en av de 1 miljon Compassionfaddrar världen över tog en liten stund av sin vardag, lördag 15 september, för att dela varför de är faddrar på sociala medier. Då skulle vi kunna nå fler människor än någonsin för att berätta om hur vi tillsammans kan befria barn från fattigdom i Jesu namn. Var med i år, bidra med hopp och ljus till dina vänner och följare. Din selfie kan vara det som får en vän att bestämma sig för att också bli fadder.

#SponsorSelfieDay ger oss ett tillfälle att fira och hylla de viktigaste i vår organisation, faddrarna och barnen! När du delar om relationen till ditt fadderbarn visar du att fadderskap har en positiv inverkan på liv: Både ditt och barnet du investerar i!

 

 

 

 

Hur det går till den 15 september

1. Dela ett foto på ditt fadderbarn på Facebook eller Instagram

 Det kan vara en selfie med deras foto, bara deras profilbild eller till och med deras bild på ditt kylskåp. Har du besökt ditt fadderbarn, dela då gärna en bild på det fina ögonblicket när ni träffades.

2. Berätta varför du är fadder

 Förklara med en enkel mening eller en personlig story. 

3. Tagga Compassion Sverige och använd hashtaggen #SponsorSelfieDay

Så enkelt är det! Kom ihåg att tagga oss på alla sociala medier: Vi kommer dela med oss av våra favoritbilder under dagen. Vill du dela din bild med fler än dina följare, kom ihåg att ditt Instagramkonto behöver vara öppet. På Facebook behöver du bara se till att ditt inlägg är offentligt.

 

 

Behöver du lite inspiration?

Här är några exempel på vad du kan posta den 15 september.

 

Tagga oss

Kom ihåg att tagga oss på Facebook och Instagram!

Orolig över att dela information gällande ditt fadderbarn?

Sponsor Selfie Day går i linje med Compassions riktlinjer för att skydda barnens säkerhet. Vi avråder våra faddrar från att dela känslig information om barnen (det kan till exempel vara om barnet är föräldralöst, blivit övergiven, har medicinska behov eller vilken stad de bor i). Men däremot uppmuntrar vi till att dela barnets foto, namn och er personliga relation. Vi älskar att höra om det och vi vet att det uppmuntrar oss såväl som andra.

 

 

Om dina vänner har frågor eller vill bli fadder

Isåfall kan du skicka dem någon av de här länkarna: