Ambassadörer

Compassions ambassadörer

Josefina Gniste
Carola Häggkvist
Maria Gustin Bergström
Gladys del Pilar Bergh
Lars "Lasse P" Petersson
LarsLisa Andersson
André Monde de Lang
Andreas Wijk
Stina Jirdell
Mia Runeson
Joakim & Malin Sunesson

Josefina Gniste

Josefina är en av Sveriges ledande lovsångsledare och en fantastisk låtskrivare.

Carola Häggkvist

Carola, artist.

”Compassion och fadderskapet ligger mig varmt om hjärtat. Jag har själv två fadderbarn, Ritah och Vitan i Uganda. Jag vill verkligen uppmuntra dig till att bli fadder.”

Maria Gustin Bergström

Maria är en uppskattad sångerska och låtskrivare.

"Jag är helt tagen av allt arbete som gjorts för barn genom Compassion och upplever att det är en gedigen organisation. Att man arbetar genom den lokala församlingen tycker jag är väldigt bra. Det känns helt enkelt väldigt genomtänkt och seriöst och jag vill bidra på det sätt jag kan", säger Maria Gustin Bergström.

"Att som mamma se dessa barn som längtar efter hjälp berör i hjärtat. Vi har varsitt fadderbarn för våra flickor som de ger till från sin veckopeng och skriver till. Jag skulle vilja uppmuntra andra föräldrar att bli faddrar, kanske ett gemensamt för familjen eller om man har möjlighet ett till varje barn".

Här kan du läsa mer om Maria: 

www.mariagustinbergstrom.se

Gladys del Pilar Bergh

Gladys är en av Sveriges mer etablerade artister och fadder sedan många år. För mer info: www.gladysdelpilar.se

Lars "Lasse P" Petersson

Lasse startade år 2000 skivbolaget David Media som producerar resursmaterial för kyrkans lovsång, tillbedjan- och gudstjänstliv genom att ge ut nya sånger, pdfnoter/digitala noter, skivor, videos och böcker. Lasse är sedan år 2013 ambassadör för Compassion. För mer info: www.davidmedia.se

LarsLisa Andersson

LarsLisa är en entreprenör ut i fingerspetsarna med många strängar på sin lyra. LarsLisa, som bor i Huskvarna tillsammans med sin fru Gerd, jobbar som producent, sångcoach, pianostämmare och arrangör. Han har en egen studio där han agerar både tekniker och producent. LarsLisa spelar både piano, saxofon och sjunger. För oss som kommer ihåg det kristna bandet SALT från 70-80-talen så spelade LarsLisa saxofon där. Bara för att nämna något av alla de sammanhang han varit med i. Compassion fick möjlighet att börja samarbeta med LarsLisa 2015. 

André Monde de Lang

André föddes i Port Elizabeth, Sydafrika och bodde där tills han fick ett stipendium för att studera musik i Stockholm där han fortfarande är bosatt i dag.  Musiken har alltid varit en stor del av hans liv. Redan som barn gick han med sina bröder och systrar för att be och sjunga sånger. Bönen och musiken gav dem dem tro och hopp men också modet att hålla fast vid sina drömmar.

Andreas Wijk

Andreas är en mångsysslare. Som fotomodell, modebloggare och skribent med ca 145.000 Instagramföljare, 4,5 milj Youtube-visningar, 15.000 Twitterföljare och 30.000 Facebook-likes tillhör Andreas en av Sveriges mest kända i den sociala mediavärlden och lever på konstant resande fot för diverse modelluppdrag. Utöver mode ägnar han sig också åt musik.

"Jag är verkligen imponerad av det sätt som Compassion arbetar på för att hjälpa människor. Jag älskar att Compassion finns där för de som behöver hjälpen allra mest, säger Andreas. Resan till Dominikanska Republiken var bland det starkaste jag upplevt! Jag är inte en snubbe som gråter men inte ens jag kunde hålla tårarna tillbaka. Att få träffa sitt eget fadderbarn gjorde det hela så verkligt! Att barnen på riktigt får hjälp var så häftigt att se."

Stina Jirdell

Stina arbetar till vardags som Musikpedagog på Kulturskolan Delta på Tjörn, norr om Göteborg. Stina är aktiv i församlingen Kristet Center Väst i Stenungsund. Utöver att hon tillsammans med sin make Andreas, som för övrigt också är musiklärare, leder hon lovsång, predikar och undervisar hon också. Tillsammans med Cathrine Berntsson leder hon den ekumeniska kören Concor på Tjörn. Con och corär två latinska ord som betyder "med hjärtat". Körens målsättning är, inför varje nytt projekt, att sjunga just med hjärtat!

Mia Runeson

Mia bor tillsammans med sin man Andreas och deras barn Maurits och Astrid i Järna. Hon arbetar som sälj- och marknadsansvarig på skivbolaget David Media. Hon har gjort det mesta inom företaget men är numera utbildad kulturarbetare och ansvarar för distribution samt PR- och kommunikation, sociala medier och den digitala utvecklingen. Mia har en speciell kärlek till välbryggt kaffe, dialog och lovsång.

Joakim & Malin Sunesson

Semnos Event drivs av Joakim & Malin Sunesson och är arrangörsnamnet för de event som Semnos Förlag står bakom. Semnos Event arrangerar bland annat konserter, Musikfesten samt bjuder in till Musikresor till USA. Southern gospel är den huvudsakliga musikgenren för Semnos Events konserter. Semnos Events förhoppning är att arrangemangen ska vara inspirerande både musikaliskt och andligt.

Denna sida använder cookies. Läs mer