Blogg

Livsmedelskrisen

11 oktober 2022

Det är omöjligt att veta hur länge den globala livsmedelskrisen kommer att pågå. Experter säger att den kan komma att fortsätta i flera år om inte snabba åtgärder vidtas.

Från fadderbarn till fadder

3 juni 2022 Video

Maria Momojara Diamond växte upp i ett otryggt område i Peru. Hennes föräldrar fick kämpa för att försörja Maria och hennes syskon, men när hon var sju år gammal hörde hon talas om Compassion. "För mig förändrade det livet".

Mitt palats

5 april 2022

"Jag grät när jag såg rasmassorna av vårt hus efter katastrofen", berättar Vania. Höstens jordbävning i Haiti totalförstörde hemmet som hon delade med sin man och sex barn.

Ett möte med Julian Alum

23 mars 2022 Video

Hennes liv är en gripande sannsaga och ett kvitto på att förvandling är möjligt. Vi fick ett samtal med tidigare fadderbarnet Julian Alum från Uganda. När hennes far dog höll hela familjens liv på att rasera. Julians arbetslösa mamma fick ensam kämpa för att försörja sina fem barn. Men situationen vände – när familjen fick kontakt med Compassion.

Compassion arbetar nu i 27 länder

22 mars 2022

Problemet med fattigdom är stort och blir allt större och det är barns liv som står på spel.

Vad gör Compassion?

9 mars 2022 Video

Compassions vision är att befria barn från fattigdom i Jesu namn. Men hur går det till? I denna film berättar vi mer om vår vision och hur vi arbetar holistiskt för att hjälpa barn och deras familjer. 

Läget i Ukraina

6 mars 2022

Beträffande Rysslands invasion av Ukraina.

Nolltolerans mot kvinnlig könsstympning

28 februari 2022 Video

Läraren Florence Lomariwo i Kenya fick som 12-åring veta att hon skulle könsstympas. Det var för att kunna gifta sig samma år med en man som bodde granne med familjen. Hör hennes berättelse om den kamp hon idag för mot könsstympning och barnäktenskap.

Ett möte med Christian Ingebrigtsen

10 februari 2022 Video

Vi möter den norska singer/songwritern, internationella popstjärnan och Compassion-ambassadören Christian Ingebrigtsen. Han berättar öppet om en barndom med mobbning, sin musikaliska resa och hur han med en sång fått agera ”medlare” i Israel/Palestina-konflikten.

Everett Swanson - Starten för Compassion

11 januari 2022 Video

Tack vare en medmänniskas hjärta och drivkraft såddes fröet till fadderbarnsorganisationen Compassion för ungefär 70 år sedan. 

Roland Utbult & Christian Ingebrigtsen

3 december 2021 Video

"Vi kan kanske inte förändra hela världen, men vi kan förändra hela världen för ett barn. Så bli fadder du också!" – Christian Ingebrigtsen.

Kirk Franklin & Fadderbarnen

24 september 2021 Video

Under månader av digitala träffar har Franklin fått inspirera barn som lever i fattigdom att använda sina gåvor och att våga drömma.

5 obekväma frågor om fattigdom

16 september 2021

Varför fortsätter föräldrar att skaffa barn om de inte har råd att försörja dem? Och om de är i behov av hjälp, varför har de ändå moderniteter som tv och mobiltelefon?

Skolan som överlevde jordbävningen

14 september 2021

"Om inte detta jobb hade gjorts ordentligt 2017, skulle vi sannolikt just nu bygga om dessa klassrum igen." – Danielle Kettunen, krisberedskapsspecialist, Compassion.

Jordbävning i Haiti

25 augusti 2021

En förödande jordbävning och tropisk storm har drabbat ett område i Haiti där Compassion har mer än 17 000 fadderbarn i 46 center.

Denna sida använder cookies. Läs mer