Blogg

Uppdatering från Haiti

21 mars 2024 Video

Som du säkert har hört så har den politiska oron och ekonomiska instabiliteten på Haiti lett till en kris där kriminella gäng strävar efter att ta kontroll över landet genom våld.

Lorega

31 januari 2024 Video

Lorega, ett samhälle på Cebu i Filippinerna, förknippades endast med mörker. Angelica bodde i Lorega. Hon levde ett liv i brottslighet och fattigdom. 

Olive

5 december 2023 Video

Olive bodde i krigshärjade Uganda på 1980-talet. Hon växte upp i rädsla när soldater brände ner hus till grunden vareviga dag. Möjligheten att hon skulle bli bortförd för att bli barnsoldat var överhängande. Men sedan hände något som skulle förändra hennes liv för alltid. Detta är hennes historia.

Pastor Preecha

20 maj 2023

Pastor Preecha har japanskt och Thailändskt påbrå, men växte upp i Thailand. När han var i tjugoårsåldern studerade han på bibelskola i Japan. Efter att han studerat färdigt flyttade han tillbaka hem till området Kanchanaburi i Thailand.

Racheal

15 maj 2023

15-åriga Racheal bor tillsammans med sin mormor och morfar, hennes mamma lämnade henne hos dem när hon bara var 1,5 år gammal. Familjen bodde i ett trångt och nedgånget hus, varje gång det regnade läckte det in. Racheal, som deltar i Compassions program i Uganda, bestämde sig för att hjälpa sin familj.

Dayra

6 maj 2023

Pablo har levt ett liv präglat av ett svårt alkoholmissbruk. Idag är han sextio år gammal och har förändrat sitt liv för att kunna ta hand om sitt åttaåriga barnbarn Dayra. Han vill att hon ska få chansen till ett bättre liv än honom.

Vision

20 april 2023

När Vision var 16 månader dog hennes mamma efter att ha varit sjuk en längre tid. Det gjorde att Vision och hennes två äldre bröder blev tvungna att flytta till sin moster Maria. Maria hade redan tre egna barn att försörja och med tre munnar till att mätta blev livet för svårt, plötsligt lämnade hon familjen.

Livsmedelskrisen

11 oktober 2022

Det är omöjligt att veta hur länge den globala livsmedelskrisen kommer att pågå. Experter säger att den kan komma att fortsätta i flera år om inte snabba åtgärder vidtas.

Från fadderbarn till fadder

3 juni 2022 Video

Maria Momojara Diamond växte upp i ett otryggt område i Peru. Hennes föräldrar fick kämpa för att försörja Maria och hennes syskon, men när hon var sju år gammal hörde hon talas om Compassion. "För mig förändrade det livet".

Mitt palats

5 april 2022

"Jag grät när jag såg rasmassorna av vårt hus efter katastrofen", berättar Vania. Höstens jordbävning i Haiti totalförstörde hemmet som hon delade med sin man och sex barn.

Ett möte med Julian Alum

23 mars 2022 Video

Hennes liv är en gripande sannsaga och ett kvitto på att förvandling är möjligt. Vi fick ett samtal med tidigare fadderbarnet Julian Alum från Uganda. När hennes far dog höll hela familjens liv på att rasera. Julians arbetslösa mamma fick ensam kämpa för att försörja sina fem barn. Men situationen vände – när familjen fick kontakt med Compassion.

Compassion arbetar nu i 27 länder

22 mars 2022

Problemet med fattigdom är stort och blir allt större och det är barns liv som står på spel.

Vad gör Compassion?

9 mars 2022 Video

Compassions vision är att befria barn från fattigdom i Jesu namn. Men hur går det till? I denna film berättar vi mer om vår vision och hur vi arbetar holistiskt för att hjälpa barn och deras familjer. 

Läget i Ukraina

6 mars 2022

Beträffande Rysslands invasion av Ukraina.

Nolltolerans mot kvinnlig könsstympning

28 februari 2022 Video

Läraren Florence Lomariwo i Kenya fick som 12-åring veta att hon skulle könsstympas. Det var för att kunna gifta sig samma år med en man som bodde granne med familjen. Hör hennes berättelse om den kamp hon idag för mot könsstympning och barnäktenskap.

Denna sida använder cookies. Läs mer