Hur kan du skriva?

Du kan skicka också skicka ett meddelande till ditt fadderbarn här online. Välj en brevmall, ladda upp ett foto och bifoga en fil.

Vad kan du skriva om?

Behöver du inspiration i vad du kan skriva om till ditt fadderbarn? Kolla gärna in våra brevskrivartips här. Om du skickar brev med vanlig post kan du bifoga gåvor som är gjorda av papper (Postens angivelser säger: max storlek som ett A4 och 0,6 cm tjockt.

Mer brevpapper?

Föredrar du att skriva och skicka brev med post? Kontakta i så fall oss om du behöver fler Compassion-brevpapper. Var vänlig och skicka dina skrivna brev till vår kontorsadress så översätter och vidarebefordrar vi det till ditt fadderbarn.

 

Brev från ditt fadderbarn
Om ditt fadderbarn kan skriva och läsa kommer det att skriva till dig själv. Ibland hjälper en förälder eller någon ur projektets personal till. Ofta lägger barnet till en personlig teckning. Vi uppmuntrar barnen att skriva om personliga saker som rör deras liv, och givetvis också svara på de frågor du ställt i ditt brev. Hursomhelst, i vissa kulturer är detta en stor utmaning eftersom de inte är vana vid att skriva brev. Därför vill vi uppmana dig att inte förvänta dit alltför mycket från de svar du får, utan i första hand se brevkorrespondensen som ett sätt att uppmuntra ditt fadderbarn.

 

Hur ofta kommer ditt fadderbarn skriva till dig?

Det beror på hur ofta du skriver till honom/henne. Ditt fadderbarn kommer skicka minst 2 brev/år, men om du skriver oftare än så kommer du också få fler brev tillbaka. Max 6 brev/år. Barn upp till 9 år får fylla i ett frågeformulär. Genom detta får du veta mer fakta om barnets liv.