Hur gör jag?

Du kan skicka brev till ditt fadderbarn via vår hemsida där du också kan välja brevmall och bifoga en fil eller ett foto. För att komma igång behöver du veta ditt faddernummer och den e-postadress du har registrerat hos oss. Givetvis kan du också skriva ett vanligt brev och posta det till oss på kontoret så ser vi till att det kommer fram till ditt fadderbarn.

Klicka här för att skriva brev på datorn.

Vad kan du skriva om?

Behöver du inspiration i vad du kan skriva om till ditt fadderbarn? Kolla gärna in våra tips om vad och hur du kan skriva. Om du skickar brev med vanlig post kan du bifoga gåvor som är gjorda av papper t.ex. bokmärken och klistermärken eller annat med max storlek som ett A4 och 0,6 cm tjockt. 

Brevskrivartips - klicka här

Mer brevpapper?

Föredrar du att skriva och skicka brev med post? Kontakta i så fall oss om du behöver fler Compassion-brevpapper. Var vänlig och skicka dina skrivna brev till vår kontorsadress så översätter och vidarebefordrar vi det till ditt fadderbarn.

Mer brevpapper - Kontakta oss

 

Brev från ditt fadderbarn

Om ditt fadderbarn kan läsa och skriva kommer det då och då att skriva brev till dig. Ibland hjälper en förälder eller någon annan vuxen från projektets personal till. Ofta lägger barnet till en personlig teckning. Vi uppmuntrar barnen att skriva om personliga saker som rör deras liv och givetvis också svara på de frågor du ställt i ditt brev. Hursomhelst, i vissa kulturer är detta en stor utmaning eftersom de inte är vana vid att skriva brev. Därför vill vi uppmana dig att inte förvänta dig alltför mycket ifrån de svar du får utan i första hand se brevkorrespondensen som ett sätt att uppmuntra ditt fadderbarn.

 

Hur ofta kommer ditt fadderbarn skriva till dig?

Det beror på hur ofta du skriver till honom eller henne. Ditt fadderbarn kommer skicka minst 2 brev per år men om du skriver oftare så är det troligt att du kommer få fler brev tillbaka.

Max 6 brev per år. Barn upp till 9 år fyller i ett frågeformulär. Genom detta får du veta mer fakta om barnets liv.