Vad gör Compassion?

9 mars 2022

Video

Compassions vision är att befria barn från fattigdom i Jesu namn. Men hur går det till? I denna film berättar vi mer om vår vision och hur vi arbetar holistiskt för att hjälpa barn och deras familjer. 

Compassion samarbetar med lokala kyrkor – fler än 8400 kyrkor i 27 länder (2 nya länder sedan mars 2022). Personalen och volontärerna på plats känner till behoven och utmaningarna, eftersom de också bor där. De pratar med utsatta familjer i närområdet och uppmuntrar dem att skriva in barnen på Compassions center. 

Många av kyrkorna börjar insatsen redan innan barnet fötts, genom att hjälpa gravida mammor till en hälsosam graviditet och förlossning. Personalen från centret gör regelbundna hembesök hos nyblivna mammor och vårdnadshavare för att svara på frågor och ge råd. Under hela barnets uppväxt fortsätter sedan stödet – ekonomiskt, socialt, fysiskt och andligt. Kyrkorna hjälper också föräldrar och vårdnadshavare för att skapa förutsättningar för stabila hem.

Barnen deltar i åldersanpassade aktiviteter på Compassions center. Aktiviteterna är utformade för att uppmuntra fysisk, mental, social, emotionell och andlig tillväxt. Här lär personal och lärare känna barnen och kan hjälpa till med utmaningar både i skolan och hemmet. När barnen så småningom blir ungdomar lär de sig färdigheter som förbereder dem inför vuxenlivet, som olika arbeten och hur man lever i hälsosamma relationer. Den lokala kyrkan identifierar också specifika samhällsproblem, där de tillsammans med Compassion hittar lösningar. Det kan handla om tillgång till rent vatten, att tillhandahålla myggnät, vaccinering, bygga toaletter och klassrum i kyrkorna.

Det fina med att samarbeta med den lokala kyrkan är att den är rotad i sitt samhälle. När fadderbarnen drabbas av akuta medicinska behov, en katastrof eller hälsokris i samhället – så finns den lokala kyrkan redan på plats. Den ser behoven och kan möjliggöra snabb återhämtning. Under COVID-19-pandemin har Compassions samarbetskyrkor förmedlat medicinsk hjälp, ekonomiskt och emotionellt stöd, samt mat- och hälsopaket till drabbade.

Vi vill uppmuntra dig att tillsammans med de lokala kyrkorna hjälpa dessa barn att bli allt det som Gud skapade dem till att vara. Som fadder kan du vara med och bidra till dessa barns utveckling – ekonomiskt, andligt och relationellt. 

Du blir en viktig del av ett team kring dessa barn och ungdomar, där varje röst som talar värde in i deras liv har livsavgörande betydelse. 

Bli fadder

Se fler inspirerande videos

Uppdatering från Haiti

21 mars 2024 Video

Som du säkert har hört så har den politiska oron och ekonomiska instabiliteten på Haiti lett till en kris där kriminella gäng strävar efter att ta kontroll över landet genom våld.

Lorega

31 januari 2024 Video

Lorega, ett samhälle på Cebu i Filippinerna, förknippades endast med mörker. Angelica bodde i Lorega. Hon levde ett liv i brottslighet och fattigdom. 

Olive

5 december 2023 Video

Olive bodde i krigshärjade Uganda på 1980-talet. Hon växte upp i rädsla när soldater brände ner hus till grunden vareviga dag. Möjligheten att hon skulle bli bortförd för att bli barnsoldat var överhängande. Men sedan hände något som skulle förändra hennes liv för alltid. Detta är hennes historia.

Denna sida använder cookies. Läs mer