Bli fadder genom Compassion

Compassion är världens 3:e största fadderbarnsorganisation och hjälper 2,2 miljoner barn i 27 länder. Compassion befriar barn från fattigdom genom en-till-en-fadderskap. Vi ser till det enskilda barnet och vi arbetar holistiskt för att möta dess ekonomiska, fysiska, sociala och andliga behov. Vi vill ge varje barn en chans att gå in i vuxenlivet som en hel människa. 

Du kan inte rädda hela världen, men för 360 eller 420 kronor per månad så kan du rädda hela världen för ett barn. 

Bli fadder till:

Utbildningsmöjligheter

Vi hjälper barnen med deras grundskoleutbildning och ger möjlighet att fortsätta upp på gymnasienivå. Vi erbjuder också yrkesutbildning samt fritidsaktiviteter som sport, fältresor, musik och data-kunskap.

Hälsovård, hygienutbildning och bra kost

Barnen får hälsosam mat när de deltar i aktiviteter på centret. De går på regelbundna hälsokontroller och får lära sig att ta hand om sig själva och bygga sunda relationer.

Kärlek och stöd från den lokala kyrkan och möjligheten att höra om Jesus

Eftersom vi alltid samarbetar med lokala kyrkor så får barnen möjlighet att höra om Jesus. De får höra att de är älskade av Gud och att de finns till av en anledning.

Personlig uppmärksamhet, vägledning och kärlek

Barnen blir sedda och uppmärksammade av människor i deras eget samhälle. De uppmuntras att upptäcka sina unika gåvor, passioner och förmågor. Du som fadder spelar också en mycket viktig roll i detta genom bön och brevkontakt.

Varför arbetar ni med en-till-en-fadderskap?

Compassion arbetar holistiskt, vi hjälper varje barn att utvecklas både fysiskt, ekonomiskt, socialt och andligt.

Genom många års erfarenhet har vi otaliga exempel på att relationen mellan dig som fadder och barnet är det som gör den största skillnaden. Er relation bygger barnets självkänsla och självförtroende samtidigt som du på ett väldigt konkret sätt ser att hjälpen når fram.

Vi har tagit del av oberoende forskning som visar att Compassions en-till-en fadderskap är effektivt och fungerar.

Varför arbetar ni genom lokala kyrkor?

Compassion arbetar uteslutande med lokala kyrkor eftersom de bäst kan förstå och hantera de utmaningar som finns i deras samhälle. Den lokala kyrkan är känd och respekterad och kan nå de barn som har de största behoven. 

Behöver barnen vara kristna för att få vara på Compassions center?

Absolut inte! Vi uppmuntrar alla barn och familjer oavsett religion och bakgrund att komma till våra center.

Hur vet jag att mina gåvor kommer fram?

Vi tar ekonomiskt förvaltarskap på allvar. Compassion Sverige granskas av Svensk Insamlingskontroll och innehar 90-konto sedan starten 2013.

Denna sida använder cookies. Läs mer