Inte alla överlever sin femårsdag

Under juni fokuserar vi lite extra på att bekämpa barnadödligheten. Vi är övertygade om att en liten insats från oss blir en enormt stor insats för mammor och barn i andra delar av världen. De första åren i ett barns liv är de viktigaste. Många saknar tillgång till vård och läkemedel, vilket medför att barn dör i sjukdomar som diarré och lunginflammation. Sjukdomar man inte ska behöva dö av. Sjukdomar som svenska barn överlever.

Faktum är att skillnaden mellan hur vi har det i olika delar av världen är en av de primära orsakerna till att så många föräldrar tvingas begrava sina barn. Vårt fadderskapsprogram skapar en hoppfull framtid för många barn. Men barn i fattigdom är så utsatta att de inte alltid hinner hjälpas av programmet, de behöver räddas mycket tidigare. Här behövdes andra och fler insatser för att fler barn skulle få överleva sina fem första år, men också insatser riktade mot mammorna. Därför startade vi Compassions Överlevnadsprogram för mammor och småbarn.

 Vi vill nå fler med den hjälp som verkligen fungerar. Vi är övertygade om att en liten insats från oss blir en enorm insats för mammor och barn i andra delar av världen.

Ja må de överleva

Att få se barn som varit en del av Överlevnadsprogrammet fylla 5 år är alltid lika stort för oss. Det är mer än ett kalas, det är förutsättningen för alla kommande födelsedagar. Sedan vi startade Överlevnadsprogrammet har vi sett antalet för tidigt födda barn minska, mammor överleva livsfarliga graviditeter och familjer förbli hela.

Det märks också i statistiken. Compassions program gör en dramatisk skillnad för mammor och barn i utvecklingsländerna där vi verkar. Det är inte bara vård som gör skillnad. Utbildning för kvinnor och skolgång för flickor ökar chanserna för kommande generationers överlevnad. Därför ser vi att kombinationen av vårt Överlevnadsprogram och fadderskap ger goda förutsättningar för en hoppfull framtid.

Ge någon överlevnad

Att ge bort överlevnad har aldrig varit lättare. Genom att ge regelbundet eller ett engångsbidrag till vårt Överlevnadsprogram kan du ge fler mammor chansen att få fira sina barns födelsedagar. Du kan swisha ditt bidrag genom att scanna QR-koden eller ge ett bidrag via din bank till vårt bankgiro 900-3641. Märk betalningen med Compassions Överlevnadsprogram CSP2018/06 

 Swish: 90 0364 1

Utan faddrar vinner fattigdomen

Vårt Överlevnadsprogram är livsavgörande. Men utan faddrar som långsiktigt är med och befriar barn från fattigdom i Jesu namn, hade vi inte nått så långt. Fadderskap och vårt Överlevnadsprogram går hand i hand för att så många barn som möjligt ska få en bättre framtid. Bli fadder du också.