Dominikanska republiken

Dominikanska republiken ockuperar de östra två tredjedelarna av ön Hispaniola, som den delar med Haiti. Det har ett tropiskt klimat, men fuktiga, året runt handelsvindar håller temperaturen mellan 72 ° och 83 ° Fahrenheit.

Nästan 90 procent dominikaner bor på landsbygden där arbetslösheten är hög och undernäringen är utbredd. En familjs diet består huvudsakligen av ris, bönor och fisk. Spanska är det officiella språket, och katolisismen är statsreligionen.

1492 upptäckte Columbus Hispaniola och ön blev centrum för den spanska regeringen i Västindien. Snart utplånades urbefolkningen och slavar fördes från Afrika för att befolkningen på ön. Dessa slavarnas ättlingar utgör de flesta av befolkningen idag. Under tre århundraden styrdes Hispaniola av Spanien, sedan av Frankrike. År 1804 vann ön självständighet som republiken Haiti. Fyrtio år senare revolterade de östra två tredjedelarna av ön och bildade Dominikanska republiken. Förutom en kort period med annektering till Spanien har Dominikanska republiken varit oberoende sedan dess.

Denna sida använder cookies. Läs mer