Liv som förvandlar liv

I den här videon får du möta Christy, Kevin & Alice. Christy och Kevin har varit faddrar till Alice i Kenya sedan 2008. Vi hoppas att du ska bli uppmuntrad av deras berättelse.

Att vara fadder till ett barn är ett kraftfullt och effektivt sätt att bekämpa fattigdom. Det är ingen snabblösning utan ett långsiktigt arbete.

Världsbanken rapporterar att hälften av världens 75 fattigaste länder nu för första gången under detta århundrade erfar en växande inkomstklyfta i jämförelse med de rikaste ekonomierna, vilket markerar en historisk vändning i utvecklingen. 

Enligt rapporten har skillnaden i inkomsttillväxt per capita mellan de fattigaste och rikaste länderna ökat under de senaste fem åren.

Du och jag kan inte förändra hela världen men vi kan förändra hela världen för ett barn. 

Skulle du kunna tänka dig att ta in ytterligare ett barn under dina vingar? Om du vill bli fadder till ett till barn, följ instruktionen nedan.

1. Fyll i ditt namn och din email

2. Klicka på skicka

3. Klart! Vi väljer det barn som väntat längst på en fadder och skickar dig ett välkomstpaket.

Jag vill bli fadder till ett till barn

{{errors.detail}}
{{message}}
{{message}}

Om du önskar välja barn själv så klicka här:

 Jag vill bli fadder

Visste du att Compassion grundades av en svenskättling?

Everett Swanson, evangelist från Chicago, vars föräldrar Emil och Emma emigrerade från Småland, Sverige i slutet av 1800-talet. Everett var i sin tur gift med Miriam, vars föräldrar emigrerat från Norge. Everett Swanson reste under Koreakriget från Chicago till Sydkorea för att berätta och sjunga för de amerikanska trupperna. Men hans uppdrag kom att bli större än så. En morgon såg Everett några renhållningsarbetare samla upp högar av något som Everett trodde var klädtrasor. Han gick nyfiket fram till lastbilen för att kunna se på närmare håll och blev helt förskräckt då han såg att "högarna" inte bara var klädtrasor. Det var stelfrusna små kroppar – barn som dött på gatan under natten.

Everett kom också i kontakt med hundratals föräldralösa barn som mist sina föräldrar och nu levde ensamma på gatan. Han kunde inte vända ryggen till dessa barn utan lovade sig själv att hitta ett sätt att hjälpa dem.

Everett Swanson_143.jpg

Tack vare en medmänniskas hjärta och drivkraft såddes fröet till fadderbarnsorganisationen Compassion för mer än 70 år sedan. Detta arbete är du en viktig del av! 

Ditt engagemang tillsammans med andra faddrar gör att vi tillsammans numera hjälper 2,3 miljoner barn i 29 länder.

Denna sida använder cookies. Läs mer