Martinson Möter

PODCAST

Mattias Martinson arbetar som evangelist för Compassion. I sin tjänst reser han runt bland Sveriges församlingar för att förkunna, undervisa och leda lovsång. Mattias är också musiker och låtskrivare och har skrivet många älskade sånger som används brett inom kyrkan. Han har även släppt flera uppskattade skivor genom åren. Med sin passion för teologi och sitt bultande lovsångshjärta inspirerar och utrustar Mattias unga som gamla från olika sammanhang inom svensk kristenhet. Mattias har tidigare bl.a. varit pastor i Vineyard Göteborg och föreståndare i Nimbuskyrkan Öckerö. I "Martinson Möter" sätter sig Mattias ner med olika spännande och tongivande gäster för att samtala avslappnat om tro, liv, passioner, och brottningskamper. Det är lika nära till allvar som till skratt och det dyker garanterat upp en och annan överraskning.

Välkomna skall ni alla vara till årets sista Martinson Möter och som le grand finale bjuder vi på en synnerligen spännande gäst. Med sin kockutbildning har han i många långa trofasta år rört om i kyrkan kök och kryddat den kristna samfundssoppan med sina gåvor av ledarskap och kreativitet och när han kände sig klar med det arbetet så började han baka riktiga bullar med en av sina söner och många anställda i Sveas Bageri & Konditori i Kumla och fick även den verksamheten att jäsa. Vi säger varmt välkommen till Lennarth Hambre!

Med långt över 30 år inom kyrkan tjänst som evangelist, församlingsplanterare, pastor, författare och nationell ledare för det samfund som kom att kallas Evangeliska frikyrkan med biståndsarbete i över 40 länder så sitter Lennart på många värdefulla erfarenheter. 

Han berättar om sin barndom och vad förlusten av en far gör med en. Han berättar om den ekumeniska förbönsorganisationen ”Bed för Sverige” som bland annat anordnande stora Jesusmarscherna i Stockholm med över 10 000 deltagare under flera års tid. Han berättar utan omsvep hur det var 2006 då han gick in i väggen och hur sömnen försvann på en natt och hur ångesten tog över men också vilken fin hjälp han fick och det enorma gensvaret när han lyft på locket och delat sina tankar i tidningen Dagen.

2018 gav han ut boken ”Ledarskapets hantverk” och strax fick han frågan om han kunde hjälpa bokförlaget Libris några veckor. Det visade sig bli en sejour på mer än 38 månader och en period som han är väldigt tacksam för. Lennart älskar motorcyklar, båten, böcker och sommarstugan i Askersund. Det är där han har alla sina biografier och hustrun Kerstin har sitt växthus.

Innan vi avslutar vårt underbara samtal så blixtrar det till och Lennart levererar kraftfullt något som han av hjärtat brinner för och han delar sin passion hur vi kan utrota fattigdomen i världen. Låt dig tändas av samma eld! Här har ni en av tidningens Dagens ledarskribenter Lennarth Hambre!

MM Promo personpoddar 2023_24 Lennart Hambre.jpg

Fyll i ditt namn och emailadress så meddelar vi dig när det finns nya samtal att lyssna på!

{{errors.detail}}
{{message}}
{{message}}

Senaste avsnitten:

Avsnitt 122 - Lennarth Hambre

20 december 2023

Lyssna och läs mer

Avsnitt 121 - Lewi Bergrud

6 december 2023

Lyssna och läs mer

Avsnitt 120 - Nicola Neal

22 november 2023

Lyssna och läs mer

Avsnitt 119 - Paul Harcourt

8 november 2023

Lyssna och läs mer

Avsnitt 118 - Frida & Markus Torgeby

25 oktober 2023

Lyssna och läs mer

Avsnitt 117 - Kristin Minde

11 oktober 2023

Lyssna och läs mer

Avsnitt 116 - Jason Duncan

27 september 2023

Lyssna och läs mer

Avsnitt 115 - Caroline Johansson

13 september 2023

Lyssna och läs mer

Avsnitt 114 - David André Östby

30 augusti 2023

Lyssna och läs mer

Avsnitt 113 - Evie Tornqvist-Karlsson

16 augusti 2023

Lyssna och läs mer

Avsnitt 112 - Martin Daland

2 augusti 2023

Lyssna och läs mer

Avsnitt 111 - Malin Aronsson

19 juli 2023

Lyssna och läs mer

Kommande avsnitt:

Denna sida använder cookies. Läs mer