Avsnitt 10 - Maria Gustin Bergström

Mattias Martinson möter Maria Gustin Bergström - förkunnande sångerska och en av frikyrkans mest uppskattade sångförfattare. Hon har medverkat i Gudstjänster, konferenser, radio- och TV-andakter, skrivit musikaler och ett långt pärlband av själavårdande och hoppfulla sånger från hennes egna skivor. Hennes passionspsalm sjungs i kyrkor över hela landet varje påsk och i somras medverkade hon på SVT:s satsning ”Gudstjänster - sommarandakter från Äppeldalen.” Hon brinner för flyktingfrågor och har jobbar hårt med något som heter konvertitutredningen. Maria med familj är faddrar genom Compassion och hon har själv sett arbetet på plats i Kenya, ett av de 25 länder där Compassion arbetar.

I detta samtal berättar hon öppenhjärtigt om Kristus, krisen, kraschen och kreativiteten, hur man bäst sorterar böcker (i färgkombination) och barndomens underbara uppväxt ”nere vid vattnet på andra sidan järnvägen i Kungsängen, norr om Stockholm". Nedan kan du välja att lyssna här på sidan eller via den plattform du föredrar. Här finns också länkar och annat intressant som berör dagens avsnitt.

Fyll i ditt namn och emailadress så meddelar vi dig när det finns nya samtal att lyssna på!

{{errors.detail}}
{{message}}
{{message}}

Lyssna på Martinson Möter på din favorit-plattform:

Här nedan finns nu förhoppningsvis alla länkar till sånt som vi kanske nämner eller snuddar vid i podden. Tanken med länkarna är att du skall kunna klicka dig vidare om du är intresserad.

Hela programmet är inspelat av Johannes T Lindsmyr i studion Vajberiet, Gbg.

Marias tidigare musikaliska minne är från Musikalen 777 på Globen eller Johanneshov.

Edin Ådahl var ett brödraband bestående av två syskonpar som gjorde ett starkt intryck när dom spelade i Filadelfiakyrkan Sthlm när Maria var barn.

Hon älskar musikalen; Kristian från Duvemåla och speciellt sången; Du måste finnas.

Maria heter ju Gustin och hennes efternamn kommer från orten är Gussvattnet i Jämtland. Där har Maria ännu inte varit.

Sedan berättar Maria om hur hon blev Compassion ambassadör och hur mycket hon brinner för detta arbetet när hon reste till Kenya där hon mötte de barn som fått och får hjälp från oss. Hon har själv mött de fattigaste av de fattiga och blev djupt gripen av hur fattigdomen bryts och liv faktiskt förvandlas. Skolhjälp, mat, kläder, sjukvård och varaktig förändring.

Vi på Compassion gör ju hela den här podden för att väcka uppmärksamhet för alla de behövande fadderbarnen i vår värld.

Skulle även du vilja bli fadder till ett barn?

För 310 kronor i månaden är du med och aktivt bekämpar fattigdomen i världen. All info och möjlighet att bli fadder finns här.

Vill du istället Swisha en gåva?

Corona slår just nu hårt mot utvecklingsländerna och du kan hjälpa till genom att Swisha till Compassion på 90 0364 1.

Maria berättar om sin barndom i Filadelfiakyrkan Sthlm och alla musikaler. Via bibelskola hamnade hon som ungdomsledare i Gilead Göteborg och slitningar i församlingslivet ledde till en utbrändhet och hon lämnade det arbetet trött på kyrka, men inte på Gud. Ur den kraschen så föddes en kreativitet och nya sånger började födas som har berikat hela Guds folk i Norden.

Maria och familjen flyttade från Öckerö till Linköping och fick kontakt med många nysvenskar som flytt hit och saknade stöd i samhället. Marias missionsintresse väcktes till liv och hon kände ett heligt allvar i uppdraget att hjälpa dessa vänner så mycket som möjligt så därför började hon jobba hårt med konvertitutredningen tillsammans med flera andra författare.

Tillsammans med Niklas Hallman så byggde Maria upp ett antal ”Gudstjänster - sommarandakter från Äppeldalen” som sändes under sommaren 2019.

Maria avslutar med några viktiga tankar om Guds trofasthet och att Han alltid går med oss genom allt. Alla våra gåvor kan få fungera och blomma ut i Guds rike och livet är ett äventyr!

Maria finns på Facebook.

Marias musik finns tillgänglig här på Spotify.

Maria har här själv satt samman en spellista speciellt för alla er som lyssnar på Martinson Möter, lyssna här.

Men som vi alltid brukar säga: Köp den direkt av artisten, så hjälper du till mycket mer. Här kommer länken till hennes egen hemsida och skivorna och hennes noter är alla utgivna på David Media.

Denna sida använder cookies. Läs mer