Avsnitt 105 - Sveinung Hølmebakk

Välkommen till Martinson Möter, podden som vill vara en röst för tröst och hopp från fadderbarnsorganisationen Compassion.

Först ut i båda våra länder är tenoren Sveinung Hølmebakk som har gjort musik och gett ut skivor i över 20 år och han är en skönsjungande komiker, nästan operasångare och skicklig pianist. Han har dessutom agerat musikalisk toastmaster på både drottningen och hans majestät kung Haralds 70-årsdag. Han har minst tretton skivor i bagaget och har författat två böcker om humor. 

I dagens Martinson Möter får ni höra om trekkspill och barndomens sjungande familj, om det flitiga turnerandet med Nordic Tenors i 17 år och glada dagar, men också det osynliga men smärtsamma priset av att jobba för mycket. Numera gör han bara tre turnéer om året. 

Sveinung är en av de artister som åkte till Nashville USA för att spela in uppföljaren till ”Minns du sången” som kommer heta ”Alla tider sånger” och hans bidrag var avgörande för många och speciellt för mig. Jag berättar för honom om hur hans sång: ”Du kan säga allt till Jesus” slog ner i mitt liv som en kärleksfull själavård och han berättar för oss hur den kom till. 

Han beskriver sedan med stor övertygelse hur musiken har en djupare koppling till Gud och i tårar målar han sedan bilden av hur han genom sångerna får kontakt med sin pappa som har Alzheimers och hur tonerna och orden fortfarande förenar och tröstar dem båda.

 Han skriver just nu arrangemang på musik som har mål och uppdrag att få hela kyrkan att sjunga igen. Innan vi avslutar podden ger Sveinung oss i västvärlden en rejäl utmaning att vara med i räddningsarbetet för alla de minstas skull och känner du inte till Compassions arbete så menar han att "nu är dags"!

Fyll i ditt namn och emailadress så meddelar vi dig när det finns nya samtal att lyssna på!

{{errors.detail}}
{{message}}
{{message}}

Lyssna på Martinson Möter på din favorit-plattform:

Denna sida använder cookies. Läs mer