Avsnitt 107 - Micke Fhinn

Välkommen till Martinson Möter, podden som vill vara en röst för tröst och hopp från fadderbarnsorganisationen Compassion.

Varmt välkomna till ett hjärtligt, innerligt och uppriktigt Martinson Möter.

Micke Fhinn har länge varit lovsångsledaren med de många sångerna och det poetiska språket. Han är en av Sveriges mest meriterade lovsångsledare och flera av hans sånger tillhör lovsångsskatten i Sverige. 

Här får vi följa honom med till uppväxten i Insjön och farmor och farfars Finnviken. Ishockeydrömmarna, sjukdomstiderna, ungdomsgruppen i Insjöns Frikyrka, musikens intåg i Mickes liv och hur Gud visade sig kliva in med en katedral kallelse där det visar sig att Gud ville använda Micke till att bygga lovsångstempel av troende i hela nationen. 

Micke tar oss med till den avgörande överlåtelsestunden med Gud i stugan och berättar sedan om flytten till Stockholm, Betel folkhögskola, församlingsplantering, sjukdomstiderna, östmission, Blidö Bibelskola – Levande Stenar, skapandet av albumet – En dag i September, hur han träffade sin fru Åsa, skivorna och epoken med Frizonfestivalerna. Tillsammans med ett lovsångskollektiv som kallar sig Noice Village kommer han och Åsa ge ut flera sånger och den första ut hette: Jag vill följa Jesus!

Micke pratar också öppet och modigt om den svåra tiden 2018 och sjukdomsperioden framåt med både ångest och psykisk ohälsa. Vi är övertygade om att hans berättelse kan ge både insikt, tröst och tillit till Gud genom stormarna. Micke ger oss avslutningsvis sina viktiga tankar om hur världen skall förvandlas, liv skall räddas, barn skall befrias och Gud skall få äran!

Fyll i ditt namn och emailadress så meddelar vi dig när det finns nya samtal att lyssna på!

{{errors.detail}}
{{message}}
{{message}}

Lyssna på Martinson Möter på din favorit-plattform:

Denna sida använder cookies. Läs mer