Avsnitt 109 - Inga Pagreus

Här kommer ett Martinson Möter från fadderbarnsorganisationen Compassion med osedvanlig värme och själavårdande omsorg till både hemlösa och prostituerade.

Inga Pagreus är hela svenska folkets diakon på Sergelplattan i Stockholm där hon, utsänd av St Clara kyrka har gett sitt liv, sin tid och sin kärlek till alla de tilltufsade vännerna runt kyrkan.

Uppvuxen på västkusten med en stark barnatro lämnade hon kyrkan för raggarbilar och bus. Inte förens hon som vuxen hamnade på kyrkans barntimmar med sina söner fick Gud dramatiskt tag på henne igen. 

Hon berättar själv: Jag hörde plötsligt en dånande röst som sa: "Du ska gå fram och ta nattvarden!" Tre gånger i rad hörde jag samma sak. Så jag lydde och gick stapplande fram, för att ta emot gåvorna. Jag minns att jag sa: "Gud, nu får du ta över i mitt liv för nu orkar jag inte mer." Där mötte hon Herren. Resten är vad vi i Compassion vill beskriva som modern kyrkohistoria.

Känd i hela Sverige som en röst för de mest utsatta så har Inga ändå ett stort hjärta för Compassions fadderbarn i Indoniesien. Hur är det möjligt att du som jobbat så lokalt är så global både i handling, tro och i tanke undrar vi? Hur finns det plats för så många i ditt liv? Ingas svar är både underbara och hjärtevärmande.

Fyll i ditt namn och emailadress så meddelar vi dig när det finns nya samtal att lyssna på!

{{errors.detail}}
{{message}}
{{message}}

Lyssna på Martinson Möter på din favorit-plattform:

Denna sida använder cookies. Läs mer