Avsnitt 110 - Egil Svartdahl

Dagens Martinson Möter är ett riktigt Compassion-avsnitt fyllt av smittande skratt men även också någon tår. Den här mannen har inte bara nära till sina egna känslor utan han har även en förtrollande förmåga att hjälpa oss andra att våga öppna upp och dela det som ligger på våra hjärtan.

Egil Svartdahl är nämligen hela Norges egen TV-pastor men han är också författare, föredragsledare och mångårig lokal pastor i Filadelfiakirken Oslo och Kristiansand. Han föddes i Drammen, Sarpsborg och är utbildad konditor. Han föll för sin fru Turid redan som tonåring och de har hängt ihop sedan dess. 

I dagens avsnitt tar Egil med oss på barndomens fullständigt avgörande läger där han fick en sista chans av lägerchefen innan han skulle bli hemskickad. Han kallar tillfället för ”nådadagen” för det var den dagen som han fick ett livsförvandlande möte med Gud. 

I över trettio år har han nu jobbat med TV i Norge och skapat modern kristen mediahistoria med många långa serier och avsnitt som presenterar människorna, brottningskampen, livsfrågorna, tron, trösten och tilliten. Trots alla tittarsiffror och strålande resultat har TV-jobbet inte alls varit självklart och Egil berättar om djupt dramatiska beslut kring en kursändring mitt i framgången. Eller kanske på grund av framgången.

Han berättar också om lyckan att få spela in Nashville-programmet ”Alle Tiders Sanger” som redan blivit en stor tittarsuccé i Norge och som snart även kan ses i Sverige. Han ger oss handfasta tips på hur vi kan vara med och utrota fattigdomen i världen och han pratar med stor värme om Compassions arbete. Slutligen läser han givetvis Herrens välsignelse över oss.

Kära lyssnare, jag är så glad, stolt, rörd och tacksam att få dela detta avsnitt med er. Här har ni ingen mindre än allas vår egen Egil Svartdahl!

Fyll i ditt namn och emailadress så meddelar vi dig när det finns nya samtal att lyssna på!

{{errors.detail}}
{{message}}
{{message}}

Lyssna på Martinson Möter på din favorit-plattform:

Denna sida använder cookies. Läs mer