Avsnitt 112 - Martin Daland

Välkomna alla kära lyssnare i Norge och Sverige! Här kommer ett spännande Martinson Möter med pastorn, teologen och socionomen Martin Daland som är daglig ledere för stiftelsen Skjaergårds. 

Han berättar om uppväxten i barndomens bedehus och hur man undflyr anafylaktisk shock om man är nötallergiker. Som ung drömde han om samma frisyr som Michael W Smith men trots bildförslag blev frisörens försök tydligen ett stort fiasko.

Martin tar oss också med till den djupt dramatiska och livshotande olyckan som han och Maria var med om som nygifta. Hur det tillfället påverkade och avgjorde en kraftig kursändring i ännu tydligare riktning mot Gud och djupare meningsfullhet för resten av livet framåt.

Martin berättar sedan med entusiasm om vad stiftelsen Skjaergårds fått och får (för övrig är stiftelsen och Martin lika gamla) betyda på alla deras stora och välbesökta festivaler för alla åldrar, musikstilar och det tydliga Jesus-fokus som där förmedlas. Ledorden för deras arbete är: Jesusnära, inkluderande, samlande och inspirerande.

Han avslutar med storyn om utsåld lovsångskonsert i Kristiansand och påföljande fisketuren med Michael W Smith i strålande aprilsol, dock får vi aldrig reda på om han avslöjade sitt historiska frisörbesök.

Som final förklarar Martin hjärtligt om det långa, täta och varma samarbetet som Skjaergårds och Compassion har och varför fokuset på frihet för fadderbarnen är så viktigt och avgörande i deras arbete.

Fyll i ditt namn och emailadress så meddelar vi dig när det finns nya samtal att lyssna på!

{{errors.detail}}
{{message}}
{{message}}

Lyssna på Martinson Möter på din favorit-plattform:

Denna sida använder cookies. Läs mer