Avsnitt 113 - Evie Tornqvist-Karlsson

Kära alla ni Martinson Möter lyssnare!

Idag bjuder vi på en power-podcast lite utöver det vanliga. Här kommer en gäst som vi länge längtat efter att få sitta ner med: Evelyn Astrid Törnqvist Karlsson är kanske mera känd som allas vår nordiska sångfågel Evie. 

Det här blev för mig ett mäktigt och magiskt möte som innehöll stort allvar, mycket skratt, smittande glädje men även tårar och tacksamhet. Jag blir sällan så drabbad av en podd-inspelning som jag blev i mötet med denna Jesus-centrerade människa. 

Evie tar oss med till släkten och det djupa fromma arvet i Norge, uppväxten i New Jersey, genombrottet i norsk TV och mötet med både Gud och kärleken på svenska sommarkonferensen Nyhem. En komp-pianist vid namn Per Olof Nils Carlsson med C. Han är sedan 1979 både hennes make och bästa vän och går sedan länge under namnet Pelle Karlsson med K. 

Hon berättar också om The Palermo Brothers som ordnade både kontakt och kontrakt med Word Records och öppnade relationerna med Billy Grahams arbete vilket ledde till hela nio år av evangelisationskampanjer runtom i världen. En sak som är så vacker och viktig är att Evie inte en enda gång pratar om sitt yrkesliv som en karriär utan uteslutande som ett kall och en tjänst inför Gud och med Guds kärlek till alla genom Jesus som den alltigenom bakomliggande drivkraften. 

Genom alla åren, nomineringar och utmärkelser. Vi samtalar också om Alla Tider Sånger och den gemensamma glädjen vi fick dela med så många artister, solister och lovsångsledare i Nashville. Programmet som nu delvis har sänts på NRK och snart på SVT under titeln ”Saliga Sånger från Nashville” och som kommer att komma på TBNPlay under hösten 2023.

Innan vi avslutar podden så får hon frågan om hur världen skall räddas och det svaret är inte bara utmanande utan också synnerligen hjärtevärmande.

Fyll i ditt namn och emailadress så meddelar vi dig när det finns nya samtal att lyssna på!

{{errors.detail}}
{{message}}
{{message}}

Lyssna på Martinson Möter på din favorit-plattform:

Denna sida använder cookies. Läs mer