Avsnitt 114 - David André Östby

Kära alla ni Martinson Möter lyssnare!

David André Østby är en av Norges mest skönsjungande låtskrivare och lovsångsledare och han är sedan många år kreativ pastor i Filadefiakyrkan Oslo. I 20 år har han skrivit sånger, gett ut musik och turnerat i Skandinavien. Men som 16 årig var han en blyg kille som efter uppmuntran till slut vågade leda lovsång i stora kyrkan. Nu med ett stort antal sånger och skivor i ryggen så är han med och leder hela det ekumeniska nätverket lovsang.no som samlar över tusen hungriga tillbedjare varje år.

Han erkänner att han älskar allt som är nostalgiskt. Han har svårt att kasta saker och sparar därför på allt. Han skrattar gott åt Fleksnes, Olsengänget och Mr Bean. Det har hänt att han köpt 2-3 exemplar av samma bok som han tyckte var så spännande men ändå glömt att han redan har köpt den och sannolikt bara inte hunnit läsa den ännu.

Han berättar för oss hur sången ”Alle Dine dager (Velsignet)” till sin sons konfirmation kom till. David delar också öppenhjärtigt om den svåra tiden för fyra år sedan då allt blev svart och sången ”You say” av Lauren Daigle blev en lovsångs-livboj som talade in i hans liv och nu fortsätter att ge himmelskt hopp.

David André har släppt över 150 låtar under de senaste 20 åren med mer än 30 miljoner streams. Om du inte vet vem han är så får du höra lite från hans hjärta i denna podd och du känner säkert till flera av hans sånger. Bara i Sverige har han jobbat nära svenskar som Josefina Gniste, Pingst, Alfred Nygren, Micke Fhinn och Ida Möller. Och han har varit med och skrivit låtar som “Din trofasthet”, “Låt Varje Hjärta”, “Herre Vi Vill Ge dig ära” och “Jag vet vilka tankar”. 

Vi i Martinson Möter är så glada för denna fina man och hans varma hjärta som så länge och så tydligt bultar för Compassions fadderbarn och deras bästa.

Fyll i ditt namn och emailadress så meddelar vi dig när det finns nya samtal att lyssna på!

{{errors.detail}}
{{message}}
{{message}}

Lyssna på Martinson Möter på din favorit-plattform:

Denna sida använder cookies. Läs mer