Avsnitt 116 - Jason Duncan

Idag hälsar vi er välkomna till en livepodd inspelad inför publik på Vineyard Sveriges sommarläger 2023 på Nyhem!

Ni skall få träffa en innerlig och klok pastor som heter Jason Duncan från Wilmore Kentucky. Berättelserna han delar är fyllda av action, familjedramatik, pappans alkoholism, befrielse och familjens frälsning och slutligen storyn om väckelse på Asbury.

Jason är Vineyardpastorn som fick ett ovanligt samtal mitt i ett personalmöte tisdagen den 8 Februari 2023. ”Det verkar som det är väckelse på skolan, kan ni komma hit?” Teamet åkte direkt till Asbury Theological Seminary dvs Metodisterna seminarium där Jason själv hade pluggat tidigare. Väl på plats så var det svårt att åka hem. 

Det som sedan händer på Asbury de närmsta veckorna kan inte benämnas som något annat än en väckelsevåg med stundtals dramatiska omvändelser, dop och spontan studentledd tillbedjan som pågick nästan dygnet runt. Inga strålkastare, inhyrda stjärnor eller speciellt smorda predikanter utan hela tiden bara enkla berättelser om Jesus och Hans förvandlande kärlek. Lektioner ställs in, aulan fylls av hundratals studenter, ingen vill gå hem, köerna för att komma in är kilometerlånga, hotellen i den lilla staden blir fullbokade och borgmästarens siffor på antalet besökare i den lilla staden uppgår nu till över 70.000. 

Jason och hans förbönsteam fungerar hela tiden som både själavårds och vägledningsteam mitt i detta intensiva utgjutande av Andens kraft och Jesu påtagliga närvaro. Detta mina vänner är modern kyrkohistoria!

Jason känner väl till Compassions arbete och ger oss goda uppmaningar om hur fattigdom skall bekämpas!

Fyll i ditt namn och emailadress så meddelar vi dig när det finns nya samtal att lyssna på!

{{errors.detail}}
{{message}}
{{message}}

Lyssna på Martinson Möter på din favorit-plattform:

Denna sida använder cookies. Läs mer