Avsnitt 117 - Kristin Minde

Idag säger vi varmt välkommen till ett Martinson Möter med den norska Singer/Songwritern, sångerskan och låtskrivaren Kristin Minde. 

Vi får höra om allt från barndomens pianospel och att sjunga med pappa i Frekhaug norr om Bergen till tonårens flitiga turnerande med tjejgruppen Nardus och musikutbildning och gripande möten med människor i största nöd på turnén på flyktingmottagningar runt om i landet. De två senaste av Kristins album är varsin sida av samma mynt och heter ”Alle slags dager del 1 och del 2.” Det handlar om öppenhet och äkthet kring livets glada dagar men också om livets nätter.

Kristin är småbarnsmamman som tog med sig hela familjen och gjorde en viktig musikvideo i Mexico. Kanske litegrand för att göra ett större statment genom att säga ”Här bygger vi broar mellan människor, istället för murar mellan folkslag.” Hon spelade med i ”Lovsång på Logen” och tillsammans med Christian Ingebretsen skrev hon där den nyutgivna sången: ”In Your name”.

Hon öppnar dörren för oss till det nya projektet med psalmer och hon ger oss sina tankar om hur världen skall förändras och förvandlas genom att hjälpa ett liv i taget!

I dag ønsker vi hjertelig velkommen til et Martinsontreff med den norske Singer/Songwriteren, sangeren og låtskriveren Kristin Minde. Vi hører om alt fra barndommens pianospill og sang med pappa på Frekhaug nord i Bergen, til ungdomsturné med jentegjengen Nardus og musikktrening og gripende møter med mennesker i størst nød på turneen på flyktningmottak rundt om i landet. Kristins to siste album er hver side av samme sak og heter «Alle slags dager del 1 og del 2». Det handler om åpenhet og autentisitet om livets glade dager, men også om livets netter.

Kristin er småbarnsmor som tok med seg hele familien og laget en viktig musikkvideo i Mexico. Kanskje litegrand å komme med et større utsagn ved å si "Her bygger vi broer mellom mennesker, i stedet for murer mellom folk." Hun spilte i «Lovsång på Logen» og sammen med Christian Ingebretsen skrev hun der den nyutgitte sangen: «In Your name».

Hun åpner døren for oss til det nye prosjektet med salmer og hun gir oss sine tanker om hvordan verden bør endres og forvandles ved å hjelpe ett liv om gangen!

Fyll i ditt namn och emailadress så meddelar vi dig när det finns nya samtal att lyssna på!

{{errors.detail}}
{{message}}
{{message}}

Lyssna på Martinson Möter på din favorit-plattform:

Denna sida använder cookies. Läs mer