Avsnitt 12 - Eleonore Gustafsson

Mattias Martinson möter Eleonore Gustafsson - pastor i Evangeliska Frikyrkan, bibellärare, församlingsplanterare och skribent lite överallt men främst i tidningen Dagen. Hon kommer ursprungligen från Donsö på västkusten men bor sedan flera år tillbaka i Linköping där hon jobbat både med en församlingsplantering, i Ryttargårdskyrkan och just nu i Citykyrkan.

Eleonore är mycket uppskattad både som talare och skribent eftersom hon gräver djupt, både i Bibelns texter och den kristna traditionen, samtidigt som hon har förmågan att kommunicera detta budskap personligt till vår tid. I dagens podd får vi höra både om clownklädsel, komfortzoner, uteblivna populärmusikaliska favoriter och hur hon som tonåring rebellade genom att lyssna på klassisk musik. Men vi pratar ingenting om hur man stickar koftor, det får bli nästa gång. Detta samtal handlar om Eleonores spännande livsresa och de lärdomar som färden gett och ger. Nedan kan du välja att lyssna här på sidan eller via den plattform du föredrar. Här finns också länkar och annat intressant som berör dagens avsnitt.

Fyll i ditt namn och emailadress så meddelar vi dig när det finns nya samtal att lyssna på!

{{errors.detail}}
{{message}}
{{message}}

Lyssna på Martinson Möter på din favorit-plattform:

Här nedan finns nu förhoppningsvis alla länkar till sånt som vi kanske nämner eller snuddar vid i podden. Tanken med länkarna är att du skall kunna klicka dig vidare om du är intresserad.

Hela programmet är inspelat av Johannes T Lindsmyr i studion Vajberiet, Gbg.

Eleonore är född 11 Mars 1983 och uppvuxen på Donsö i Göteborgs Skärgård. Som barn gick hon i Missionskyrkan och gymnasievalet blev LM Engströms i Göteborg 2002. Oasrörelsen blev en fin kontakt med högkyrklig karismatik. Hans Weichbrodt var en av lärarna och han var en av dom som fick hjälpa Eleonore att se och förstå mycket nytt i sin gamla bibel. Sedan började hon plugga på ÖTH (numera ALT) och sedan andlig vägledning på Bjärka Säby.

Efter detta blir jag lite personlig och berättar för er om Compassions arbete: idag vill jag använda en av de frågorna som folk ofta ställt till oss nämligen; Varför samarbetar vi med den lokala kyrkan?

Välj att bli fadder till ett barn. För 310 kronor i månaden är du med och aktivt bekämpar fattigdomen i världen. All info finner du här.

Vill du istället Swisha en gåva? Corona slår just nu hårt mot utvecklingsländerna där vi arbetar och du kan hjälpa till genom att Swisha till Compassion på 90 0364 1.

Under sex år så jobbade Eleonore i Ryttargårdskyrkan och därifrån gick resa till en församlingsplantering och hon berättar om clowndräkten. Eleonore berättar om vårt första möte i Göteborg Vineyard. Gudstjänst utan sång är en krönika som Eleonore skrev för Dagen sommaren 2020 som blev mycket uppmärksammad och jag undrar vad hon menar.

Sedan pratar vi en stund om Anabaptismen, en kyrklig rörelse från 1500 talet, där Eleonore ha varit med och skrivit ett kapitel i boken ”Aldrig mer tillbaka gå”.

Därifrån är inte steget långt till det viktiga ny nätverket Nelly och här är en länk till en kanonfin artikel om starten. Nelly Hall var en av ursprungsledarna till samfundet Helgelseförbundet.

Nätverket Nelly har tillsammans gett ut boken ”Att vakna upp till liv: En andaktsbok för sommartid” och dom kommer snart ut med en uppföljare som kommer att få titeln ”Stjärnklart”.

Eleonore håller även på med sin egen bok om församlingsliv som går under arbetsnamnet ”Det kommer alltid att skava” och den ser vi verkligen fram emot att få läsa.

Tack Eleonore för att du tog dig tid att berättar för oss och delar ditt liv och din resa. Allt gott till dig och allt gott till er var och en som lyssnar!

Vi som skapar podden Martinson Möter är så glada för responsen från er och vi förbereder spännande avsnitt och specialprogram som vi verkligen tror skall kunna göra glad och god nytta för både er och fadderbarnen i världen.

Nåd och frid / Mattias Martinson

Denna sida använder cookies. Läs mer