Avsnitt 122 - Lennarth Hambre

Välkomna skall ni alla vara till årets sista Martinson Möter och som le grand finale bjuder vi på en synnerligen spännande gäst. Med sin kockutbildning har han i många långa trofasta år rört om i kyrkan kök och kryddat den kristna samfundssoppan med sina gåvor av ledarskap och kreativitet och när han kände sig klar med det arbetet så började han baka riktiga bullar med en av sina söner och många anställda i Sveas Bageri & Konditori i Kumla och fick även den verksamheten att jäsa. Vi säger varmt välkommen till Lennarth Hambre! 

Med långt över 30 år inom kyrkan tjänst som evangelist, församlingsplanterare, pastor, författare och nationell ledare för det samfund som kom att kallas Evangeliska frikyrkan med biståndsarbete i över 40 länder så sitter Lennart på många värdefulla erfarenheter. 

Han berättar om sin barndom och vad förlusten av en far gör med en. Han berättar om den ekumeniska förbönsorganisationen ”Bed för Sverige” som bland annat anordnande stora Jesusmarscherna i Stockholm med över 10 000 deltagare under flera års tid. Han berättar utan omsvep hur det var 2006 då han gick in i väggen och hur sömnen försvann på en natt och hur ångesten tog över men också vilken fin hjälp han fick och det enorma gensvaret när han lyft på locket och delat sina tankar i tidningen Dagen.

2018 gav han ut boken ”Ledarskapets hantverk” och strax fick han frågan om han kunde hjälpa bokförlaget Libris några veckor. Det visade sig bli en sejour på mer än 38 månader och en period som han är väldigt tacksam för. Lennart älskar motorcyklar, båten, böcker och sommarstugan i Askersund. Det är där han har alla sina biografier och hustrun Kerstin har sitt växthus.

Innan vi avslutar vårt underbara samtal så blixtrar det till och Lennart levererar kraftfullt något som han av hjärtat brinner för och han delar sin passion hur vi kan utrota fattigdomen i världen. Låt dig tändas av samma eld! Här har ni en av tidningens Dagens ledarskribenter Lennarth Hambre!

Fyll i ditt namn och emailadress så meddelar vi dig när det finns nya samtal att lyssna på!

{{errors.detail}}
{{message}}
{{message}}

Lyssna på Martinson Möter på din favorit-plattform:

Denna sida använder cookies. Läs mer