Avsnitt 2 - Josefine Arenius

Mattias Martinson möter Josefine Arenius. Josefine är aldrig den som är svar skyldig, hon pratar lätt om högt och lågt, centrum och perifert, vardagstro och helighet, popbandet Silver och Ingemar Olssons sånger och dess påverkan på hennes ungdom. Nedan kan du välja att lyssna här på sidan eller via den plattform du föredrar. Här finns också länkar och annat intressant som berör dagens avsnitt.

Fyll i ditt namn och emailadress så meddelar vi dig när det finns nya samtal att lyssna på!

{{errors.detail}}
{{message}}
{{message}}

Lyssna på Martinson Möter på din favorit-plattform:

Hej alla ni vänner som följer podden, tack för att ni hör av er!

Här nedan finns alla länkar till sånt som vi nämner och snuddar vid i podden. Tanken med länkarna är att dom skall hjälpa dig vidare om du är intresserad. Intentionen är att du alltid skall kunna finna allt extramaterial på hemsidan. Saknar du något så får du höra av dig till mig här.

Hela programmet är inspelat av Johannes T Lindsmyr i studion Vajberiet, Gbg.

Josefine namedroppar massor av artister som Edin Ådahl, Ingemar Olsson och Charlotte Höglund och Michael W Smith.

Josefine önskar snabbt att hon hade skrivit den viktiga sången ”Helvetet” av bandet Silver och här finner du den.

Hon kan dock inte släppa Ingemar Olsson och nämner sången ”Hoppet som bär mig” som ytterligare en favorit.

En bok som hon gärna hade skrivit är hela barnboksserien Narnia av författaren och teologen CS Lewis.

Filmerna ”The quest for the holy grail” gjordes 1975 (och jag säger missvisande 1983 vilket är helt fel) samt ”Life of Brian” som gjordes 1979 av Monty Pyton är två filmval som Josefine önskar att hon hade gjort.

Fotbollsspelaren Pelé är ett fotbollsproffs som Josefine mött utan att riktigt förstå hans storhet. Jag blandar sedan ihop Pelé med ytterligare en fotbollslegend som heter Kaka. Anledningen är att båda deras fruar sjunger. Josefine hade rätt, jag hade fel, och hon har mött Pelé och jag lägger ödmjukt upp hennes bildbevis på min Instagram…

Sedan ringer jag upp Maria Gustin Bergström som är sångförfattare och artist. Hon är både ambassadör och fadder hos Compassion. Hon talar sig varm för Compassion som befriat barn från fattigdom i snart 70 år. Corona slår just nu hårt mot tredje världen och vi kan hjälpa till genom att Swisha till Compassion på 90 0364 1. Skulle du även vilja bli fadder till ett barn, så finner du info om allt detta här.

Josefines bok heter ”När du leder” och den bör du köpa och det kan du göra här.

Sedan berättar Josefine om sitt jobb, företaget We Are Mountain och berättar lite om vad dom gör.

Ungdomssatsningen Frizonfestivalen har ett konto på instagram.

Stort tack Josefine Arenius för ett glatt, genuint och gott samtal. Vill du höra mer av Josefine så har du en här en härlig undervisning från Livets Ords stora sommarkonferens med Josefine "Lyft blicken - du lever för ett högre syfte"

Nåd och frid / Grace and peace!

Mattias Martinson och Compassion

Denna sida använder cookies. Läs mer