Avsnitt 23 - Alfred Nygren

Mattias Martinson möter Alfred Nygren -lovsångsledare, låtskrivare och pastor. Alfred är gift med den kloka Helen och dom har tre sköna ungar som heter Grace, Thea och Jonah. Han jobbar sedan 2014 i Citykyrkan Sthlm där han leder lovsång, förkunnar och ansvarar för Ibios Lovsångslinje.  Han är sedan länge med i den nationella ledningsgruppen för New Wine Sverige och har gjort fem tongivande lovsångsskivor. Alfred sitter också med i ledningen för Pingst Kreativ som gjort tre lysande lovsångskivor, han leder regelbundet lovsång både på Nyhemsveckan och andra nationella konferenser.

I en annan podd säger han om sig själv; “Just nu har jag nördat in på uteliv. Eld, mat och knivar. En bra dag är en dag i skogen. I övrigt har jag egentligen inga intressen. Gillar församling, det är min hobby, låter ganska tråkigt men jag har kul.” I dagens podd får vi reda på lite mer om hans saxofonkarriär, kottkastningen (?) på Helen, karpodlingen i flendammen och hur nära det egentligen var att det kom med lite djur ljud à la Noas ark på en av hans lovsångsplattor.

Fyll i ditt namn och emailadress så meddelar vi dig när det finns nya samtal att lyssna på!

{{errors.detail}}
{{message}}
{{message}}

Lyssna på Martinson Möter på din favorit-plattform:

Här nedan finns nu förhoppningsvis alla länkar till sånt som vi kanske nämner eller snuddar vid i podden. Tanken med länkarna är att du skall kunna klicka dig vidare om du är intresserad.

Hela programmet är inspelat av Johannes T Lindsmyr i studion Vajberiet, Gbg.

1. Om du kunde välja att göra vadsomhelst, vart som helst, ett helt dygn, vart skulle vi då hitta dig? Med min röjsåg i skogen hela dagen och framför öppna spisen på kvällen.

2. Har du någon för allmänheten dolda talang? Jag kan ploppa med örat.

3. Vad var det värsta jobbet/sommarjobbet du någonsin har haft? Jag spolade lastpallar åt Saab en sommar. Det var blött och enformigt.

4. Om du omedelbart skulle kunna bli en expert på något, vad skulle det vara? Jag skulle önska att jag hade större teologisk utbildning.

5. Om du kunde gå med i någon tidigare eller nuvarande popband, vilka hade du valt? The Band hade varit spännande att få vara med i. Dock erkänner han att han inte känner till dom alls.

6. Har du något favoritminne från barndomen/tonåren som du kan dela med oss? Ett sommarjobb i kiosken, där vi åt mycket glass och spelade monopol.

7. Med den livserfarenhet du har nu, vilka råd skulle du ge ditt 18-åriga jag? Jag skulle hälsa mig själv; Det kommer att bli bra.

8. Kan du minnas den första konserten du var på? Största, kanske inte publikmängd utan musikalisk upplevelse? Mamma var ju med i gospelkören Öppna Dörrar men självvald konsert var nog Guvna Andy på Sticky Fingers, Marcus och Martinus, U2.

9. Har det någonsin hänt dig något som du inte kunde och fortfarande inte kan förklara? Under, tecken, mirakel? Tilltal från Gud som ger riktning åt hela livet, en profetisk hälsning som i grunden är oförklarligt.

10. Om du kunde dela en lång trerättersmåltid med fyra individer, nu levande eller sedan länge döda, vilka skulle du då välja? Samuel Hector, Emil Sydhage, Jonatan Brandström och min lillebror Jesper.

Alfred är född den 15 Juni 84 på Vänersborgs Lasarett. Han har fyra syskon Lovisa, Jesper, August och Kelley. Han kollade alltid naturprogram (med Arne Weise) på TV och läste ungdomsböcker som barn. Anledningen till hans saxofonkarriär är legenden Johan Stengård och Alfred spelade i Vargöns Foxpack. Han pluggade i klassen ES3MU på Birger Sjöbergs Gymnasiet. Som barn umgicks han med Sonny som senare kom med på löpet i kvällstidningarna när han tårtade kungen i ansiktet. Alfred använde bara mjukisbyxor som vardagsbyxor fram tills puberteten. Han gick på ITM´s utbildning i Huskvarna i två år och där mötte han många klasskompisar som han spelat och sjungit med genom åren.

Många av vännerna i skolan har släppt skivor, här är några exempel, men det finns många fler.

David Ivarsson 

Josefina Gniste 

Christoffer Hiding 

Faith Kakembo

Efter åren på ITM började han jobba i Salemkyrkan Vargön (EFK) och där jobbade han i 8 år. Familjens tre barn Grace, Thea och Jonah föddes under tiden i Vargön. Här kommer Alfred in på första gången då han och jag möttes på Kåfalla Herrgård. 

Sedan januari 2014 bor familjen i Stockholm och Alfred jobbar i Citykyrkan.

Alfred har sedan många år tillbaka jobbat med New Wine och sedan 2011 har dom gett ut liveskivor på David Media

2011 - För allt Du gjort 

2012 - Lyft upp hans namn 

2014 - Jag ser himlen 

2016 - Ger allt vi är 

2018 - Jesus Du förtjänar allt. Alla dessa har spelats in under den årliga New Wine-konferensen i Vänersborg. Här kommer en länk till alla skivorna på Spotify

Men precis som vanligt så uppmuntrar vi er att köpa skivorna direkt från Nya Musik.

Alfred har en speciell relation till firman Kjell o Co

I Sthlm bor Alfred med familj i lägenhet och hyr därför ett litet torp i Flen där de har en jättestor damm. Sötvattensmusslor och kinesisk karp är nu inplanterade.

Efter detta börjar vi prata om fattigdomsbekämpning och Alfred berättar om en bonde i Uganda som mitt i pandemin började ta av sitt överflöd för att rädda människor i de små byarna runt omkring honom.

Avslutningsvis slår Alfred ett slag för den lokala församlingens värde och vikten av att vara med i en Guds gemenskap som förändrar och förvandlar. ”Det bästa som händer i vår församling just nu är känslan av att Gud gör något nytt, att Han bjuder oss närmre sig, att Han väcker vår längtan efter mer. Det är faktiskt svindlande vackert i all enkelhet.”

Detta leder honom i på Guds godhet, nåd och närvaro och upptäckten av att Guds storhet ger oss helig svindel.

Alfred, din gåva att leda lovsång och undervisa är sällsynt och stark. Vi är många som är djupt tacksamma för allt du gett, gjort och gör för Guds rike i vårt land. Å så vill jag säga tack för att du är min vän och tack för att du kom till Martinson Möter!

Nåd och frid i adventstid till oss var och en!

Mattias Martinson och Compassionteamet

Denna sida använder cookies. Läs mer