Avsnitt 3 - Mikael Tellbe

Mattias Martinson möter Tomas Sjödin i ett innerligt samtal om allt mellan himmel och jord, högt och lågt, sorgligt och muntert. Nedan kan du välja att lyssna här på sidan eller via den plattform du föredrar. Här finns också länkar och annat intressant som berör dagens avsnitt.

Fyll i ditt namn och emailadress så meddelar vi dig när det finns nya samtal att lyssna på!

{{errors.detail}}
{{message}}
{{message}}

Lyssna på Martinson Möter på din favorit-plattform:

Hej alla vänner som hittat hit!

Här nedan finns länkar till sånt som vi nämner och snuddar vid i podden. Tanken med länkarna är att dem skall hjälpa dig vidare om du är intresserad.

Hela programmet är inspelat av Johannes T Lindsmyr i studion Vajberiet, Göteborg.

Gudmundrå Kyrka är en vacker plats som Tomas förklarar och bilder finner du här.

Sedan gör vi lite reklam för Kramfors kommun – Mitt i höga kusten

Tomas morgonandakt innehåller regelbundet den vackra och viktiga sången: Jag väljer dig av Martina Möllås

Filmen ”Shadowlands” Om C.S. Lewis livs och kärlek – Anthony Hopkins och Debra Winger 1993 är ett filmval som han gärna önskat att han hade regisserat.

Tomas egen bok: ”Det händer när du vilar” 2013 finns att få tag på som pocket.

Och en bok som han gärna hade skrivit och som givit inspiration till ”Det händer…” är boken: The Sabbath - Abraham Joshua Heschel 2005

När vi börjar prata om Bibeln och Psaltaren 8, så fastnar vi på Psaltaren 19 och speciellt i en nyöversättning som heter The Message skriven av Eugene Peterson (Han var professor i teologi).

Tommie Smajls Poporkester heter bandet och dom var med på TV Inters Tv program med Lena Maria i Linköping 1996 och dom skrev den grymma låten ”Mauritz”

Detta leder då Tomas in på en spaning kring kraften i ord och tonläge och behovet av att sänka rösten och komma närmre när man skall säga något viktigt och då nämner han Birger Norman - författaren från Svanö.

Direkt efter det så ringer vi upp Andreas Öjebrandt som jobbar på Compassion. Han berättar om de enorma behov pga. Corona som slår hårt mot utvecklingsländerna och vi kan hjälpa till genom att Swisha till 90 0364 1. Läs mer om kampanjen We rise as one. Skulle du även önska bli fadder så kan du bli det här.

”Vi skall fara bortom månen” är en sång av Calle Öst.

(Någon inspelning med jubelkvartetten har jag inte funnit.)

Biskop Martin Lönnebo och Tomas har skrivit en bok tillsammans och deras vänskap blev en kamratskap som håller än. Boken heter "Väder, vind och livets allvar".

Tomas Sjödins nya bok ”Ljudet av tystnad” Libris förlag, verkar komma ut den 6 Okt 2020 och den går bla att förbeställa här.

Stort tack Tomas Sjödin för ett genuint och gott samtal. Allt gott med nya boken nu!

Nåd och frid / Grace and peace!

Mattias Martinson

Denna sida använder cookies. Läs mer