Avsnitt 5 - Michael Jeff Johnson

Mattias Martinson möter Michael Jeff Johnson, en singer/songwriter av rang som har en okrönt plats i många människors hjärtan som en musikalisk själavårdare – han sjunger det som många av oss andra känner, och där i det mötet uppstår en identifikation som leder till tröst, hopp och läkedom för många människor runt om i landet. Vi får höra om Mickes första betalda gig som var ett stort antal begravningar som mycket ung pianist. Vi får också veta att barndomens kostcirkel var en väldigt liten cirkel som mest bestod av kaffe, sockerkaka och någon tveksam och tvivelaktig röra som Micke själv får förklara för den som vågar lyssna till slutet. Nedan kan du välja att lyssna här på sidan eller via den plattform du föredrar. Här finns också länkar och annat intressant som berör dagens avsnitt.

Fyll i ditt namn och emailadress så meddelar vi dig när det finns nya samtal att lyssna på!

{{errors.detail}}
{{message}}
{{message}}

Lyssna på Martinson Möter på din favorit-plattform:

Hej alla vänner som hittat hit!

Här nedan finner ni återigen alla länkar till sånt som vi nämner och kanske snuddar vid i podden. Tanken med länkarna är att dom skall hjälpa dig vidare om du är intresserad av att veta med.

Hela programmet är inspelat av Johannes T Lindsmyr i studion Vajberiet, Gbg.

Micke egen sångskatt är stor och gedigen. Hans sånger finns överallt och bäst är att du köper både skivor och nothäften för att stödja artisten här men alla skivor finns också på spotify här.

Sedan gör vi lite reklam för Virserums kommun i Nord Östra Småland. Är du sugen på att turista där, så finner du info här.

Mickes pappa lyssnade på Kalle Jularbo.

Och hans mamma lyssnade gärna på Einar Ekberg.

Micke själv började lyssna på Toto och Keith Jarrett när han gick på gymnasiet i Norrköping.

En förebild som artist och pianist är Per Erik Hallin och Micke berättar om ett fint möte med Per Erik och hans vackra sång ”Forgiven”.

Detta ledder samtalet in på gränsen mellan personlig och privat. På Mickes hemsida finns inte bara skivor och noter utan en bok som speglar 70 av de sånger som kommit ut hittills. Boken är fylld av reflektioner, berättelserna bakom sångerna och det finns bibelhänvisningar till texterna.

Sedan gör vår ljudtekniker Jojje ett kort ”reklamavbrott” med information gällande fadderbarnsorganisationen Compassion som i snart 70 år hjälper 2,1 miljoner barn i 25 länder. Skulle även du vilja bli fadder till ett barn? Du kan bli det här.

Corona slår just nu hårt mot tredje världen och kampanjen WE RISE AS ONE är Compassions krisinsats i Corona tider. Vill du Swisha en gåva? - Du kan hjälpa till genom att Swisha till 90 03 64 1.

Som 14 åring var Micke ute och spelad en sommar med Missionsbåten Shalom och det har givit Micke hans hittills enda löpsedel.

Micke berättar om sin rastlösa pappa och återger den vackra, sorgliga och viktiga storyn i sången ”Landet vid ett hjärtas sista slag.”

Och jag nämner den för mig centrala sången: ”Ingen människa tar slut.” som också handlar om hans far.

Sedan spårar vi in på barndomens överkonsumtion av sockerkaka, kaffe och Mickes matglada familjeanrättning som kallades för geggis.

Efter det börjar vi berätta om senaste full-längdsskivan ”Jordens lägsta punkt” från 2017.

Det leder fram till den nya EP´n ”främlingsland” med fem nya sånger som nu är släppt! Den kan med fördel beställas från Micke egen hemsida men det finns ju också här.

Stort tack Micke för ett underbart samtal om högt och lågt, och allt mellan himmel och jord. Tack för att du delar livet så att våra hjärtan börjar hoppas, och tack att du skriver så att våra hjärtan börjar sjunga!

Nåd och frid / Grace and peace!

Denna sida använder cookies. Läs mer