Avsnitt 6 - Ellen Vingren

Mattias Martinson möter Ellen Vingren. Ellens röst är ett återkommande balsam på otaliga skivor de senaste tio åren. Hon är sångerska, musiker, konstnär, lovsångsledare, predikant och doktorand vid Teologiska Högskolan i Stockholm THS. Nedan kan du välja att lyssna här på sidan eller via den plattform du föredrar. Här finns också länkar och annat intressant som berör dagens avsnitt.

Fyll i ditt namn och emailadress så meddelar vi dig när det finns nya samtal att lyssna på!

{{errors.detail}}
{{message}}
{{message}}

Lyssna på Martinson Möter på din favorit-plattform:

Hej alla vänner som hittat hit!

Här nedan finns nu förhoppningsvis alla länkar till sånt som vi kanske nämner eller snuddar vid i podden. Tanken med länkarna är att du skall kunna klicka dig vidare om du är intresserad.

Hela programmet är inspelat av Johannes T Lindsmyr i studion Vajberiet, Gbg.

Ellen önskar att hon hade skrivit en sång som berör henne lika mycket som när hon sjöng in Johan Åsgärdes, ökenregn.

Och en bok som hon önskar att hon gärna hade skrivit är Eva Dahlgrens ”Hur man närmar sig ett träd”

Filmen Purpurfärgen av Steve Spielberg med bla Whoopie Goldberg i huvudrollen är en favorit för Ellen.

Ellen vill att hela världen lyssnar noga på Frälsningsofficeren Danielle Strickland som jobbar med rättvisefrågor och är en viktig röst i vår tid, till vår tid. Hennes egen hemsida och poddavsnittet som Ellen refererar till hittar du här.

Ellen Kristina är född 22 Nov 1983 och uppvuxen i Nyköping och Bolivia som missionärsbarn. Som tonåring bodde hon i Kaxholmen och gick på Per Brahe Gymnasiet.

Vi började leda lovsång tillsammans och Ellen trodde att EFK´s Torpkonferensen var 150 personer i en ladugård på landet, vilket det visade sig inte vara.

Ellen pluggade på Örebro teologiska högskola (numera ALT) och skrev sin master-uppsats kring frågan om lovsångsledning i roll och funktion.

Sedan gör jag ett litet inslag om fadderbarnsorganisation Compassion som i snart 70 år hjälper 2,1 miljoner barn i 25 länder.

Skulle även du vilja bli fadder till ett barn? För 310 kronor i månaden är du med och aktivt bekämpar fattigdomen i världen. All info finner du här.

Vill du istället Swisha en gåva? - Corona slår just nu hårt mot utvecklingsländerna och du kan hjälpa till genom att Swisha till Compassion på 90 0364 1.

Ellen berättar om bandet Two Birds som Ellen hade tillsammans med lovsångledaren, producenten och artisten Emanuel Sandgren som hastigt 2014 fick cancer och dog. Two Birds var bandet som flög rakt in i våra hjärtan, men dom fick inte chans att flyga så länge, dock finns deras viktiga musik kvar och både utmanar och tröstar oss.

Detta ledde till att Ellens musik tog en paus och Ellen följde med vännen Jenny Wahlström på USA-turne med Jennys band A Treehouse Wait.

Jenny peppade Ellen att komma igång med musiken igen och det blev bandet Silver som dom nu har tillsammans. Deras första (och fullständigt lysande) EP kom 2018.

Ellen har tillsammans med sin syster Stina Printoteket som är en fri konstnärsmiljö där dom tycker upp affischer med budskap som känna angelägna. Allt finns att skåda här samt här.

Ellen växte upp med artisten Märta Svensson.

Sedan återkopplar vi till Ellens masteruppsats som redan är länkad ovan.

Ellen verkar sedan 2019 som doktorand vid THS i Sthlm och hon forskar nu kring lovsång som ”ett senmodernt uttryck för vår spiritualitet”.

Tusen tack, kära Ellen för at du tog dig tid att dela dina tankar och för att du gör det du gör för Kristi kropp i landet. Tack för din viktiga röst, din goda ton och ditt värdefulla bidrag. Låt aldrig lovsången tystna.

Denna sida använder cookies. Läs mer