Avsnitt 7 - Mikael Hallenius

Mattias Martinson möter Mikael Hallenius, pastor, författare, teolog och en stor fantast av fotboll, chips och 80-tals pop. Hans förkunnargärning stäcker sig över 30 år och hans tre böcker har fått ett mycket gott mottagande och en stor spridning även utanför kyrkan. Han är lärare på Akademien för Tro och Ledarskap, ALT, samt mentor för pastorer i flera samfund och tillsammans med frun Agneta leder han församlingen Mötesplatsen, Örebro. Nedan kan du välja att lyssna här på sidan eller via den plattform du föredrar. Här finns också länkar och annat intressant som berör dagens avsnitt.

Fyll i ditt namn och emailadress så meddelar vi dig när det finns nya samtal att lyssna på!

{{errors.detail}}
{{message}}
{{message}}

Lyssna på Martinson Möter på din favorit-plattform:

Här nedan finns nu förhoppningsvis alla länkar till sånt som vi kanske nämner eller snuddar vid i podden. Tanken med länkarna är att du skall kunna klicka dig vidare om du är intresserad.

Hela programmet är inspelat av Johannes T Lindsmyr i studion Vajberiet, Gbg.

Både Micke och jag är lite nördar på den poppmusik som skapades på 1980-talet och då var det trummaskiner som gällde, därför gör vi ett utvik kring vilken maskin som svängde bäst.

Micke är (märkligt nog) inte mycket för countrymusik men namedroppar ändå Dolly Partons, klassiska Jolene som en riktigt bra låt. Det gör att stämningen blir bättre i hela studion.

Micke önskar att han hade skrivit en sång som berört honom djupt, psalm 336, Jag vill ge dig och Herre min lovsång skriven av Christer Hultgren. Här kommer den i en vansinnigt vacker version av Peter Tikkanen Trio.

Och en bok som han älskar och önskar att han gärna hade skrivit är Wilfrid Stinissens bok, Andens terapi, Libris förlag 1996.

Filmtrilogin Gudfadern av Francis Ford Coppola med bla Marlon Brando, Al Pachino, James Caan mfl i huvudrollerna är en av hans största favoriter och den ser han och hustrun Agneta om, varje år.

Micke nämner TV serien Bron.

Och även glädjen och tårarna över den tecknade filmen Sing.

Micke är pastor tillsammans med sin fru Agneta i EFK-församlingen Mötesplatsen Örebro och han är lärare i kyrko- och missionsstudier, på ALT i Örebro.

Micke är författare till en grymt bra trilogi och alla hans böcker finns utgivna på Markus förlag där de går att beställa.

Micke berättar om hur han som barn blev lämnad av sin mor och senare även lämnad av sin fostermamma och allt detta berättar han om i sin tredje bok.

Micke är född 1971 och kom till tro sommaren 1987 under en väckelsekampanj som hette ”Hopp om livet”.

Han berättar glatt om en av sina förebilder som hette John Wimber som ledde det stora kyrkosamfundet Vineyardrörelsen i USA och internationellt fram till sin död 1997. Micke har gått på Vineyard Bibelskolan the Ranch School of Ministry i Lancaster CA.

Sedan gör jag ett litet informations inslag om

Fadderbarnsorganisation Compassion som i snart 70 år hjälper 2,1 miljoner barn i 25 länder.

Skulle även du vilja bli fadder till ett barn?

För 310 kronor i månaden är du med och aktivt bekämpar fattigdomen i världen. Du kan bli fadder här!

Vill du istället Swisha en gåva?

Corona slår just nu hårt mot utvecklingsländerna och du kan hjälpa till genom att Swisha till Compassion på 90 0364 1.

Sedan berättar Micke om en av sina viktigaste andliga fäder som hette Hans Johansson och Hans var Micke pastor, mentor, förbild och ledare under många viktiga år fram till sin död 2008.

Micke tredje bok ”Ett dubbelt svek” har nått långt utanför det kristna rummet med Mickes nakna beskrivning av sin egen lifestory och Frida Fynemyr gjorde en värdig artikel om detta i aftonbladet.

Och Malin Aronsson gjorde en kärnfull och kraftfull och många gånger läst och delad artikel i tidningen Dagen.

Sedan går vi in i ett allvarligt samtal om ”Black Lives Matter” och bådas vår längtan efter Andens enhet och utgjutande, som samlar oss alla till ett Guds folk.

Micke gör avslutningsvis en utmärkt utmaning tillbaka till lärjungaskap och efterföljelse av Jesus Kristus som säger till oss alla i denna tid, följ mig!

Det var en stor glädje att få göra den här podden med dig Micke!

Tusen tack för att du tog dig tid att dela dina tankar och för att du gör det du gör för Kristi kropp i landet. Du är en pärla, predikant, profetisk pastor och lysande ledare som många utav oss tar rygg på. Tack att du och ni gör det ni gör.

Vill ni höra mer av Micke så finns det mycket bra undervisning på Youtube bla från torpkonferensen 2018 här samt här.

Micke finns på Facebook, Twitter samt Instagram.

Denna sida använder cookies. Läs mer