Togo

Togo är ett litet land som ligger i västra Afrika. Befolkningen i Togo består av 37 olika afrikanska stammar, de vanligaste är Ewe, Mina och Kabre. Franska är det officiella språket, tillsammans med fyra regionala afrikanska språk.

Mer än hälften av befolkningen utövar en religion som består av inhemsk tro, medan de återstående är uppdelade mellan kristendom och islam. Togos ekonomi är mestadels baserad på kommersiellt jordbruks- och näringsliv, med bomull som den viktigaste handelsvaran. Kakao och kaffe exporteras också. Togo är också världens fjärde största producent av fosfat. Ekonomisk instabilitet har lett till att 32% av befolkningen i Togo lever under fattigdomsgränsen.

Franska Togoland blev Togo 1960. Sedan 1967 styrdes Togo av en militärgeneral vars parti Rally of the Togolese People (RPT) har behållit makten sedan den tiden. RPT har fortfarande en majoritet av platserna i dagens kongress. Efter presidentens död 2005 installerade militären hans son och konstruerade sedan sitt formella val två månader senare och började Togos övergång till en demokrati som ledde till landets första legitima val i oktober 2007. Medan Togo har en lång historia av politisk oro och flera åtal gällande kränkningar av mänskliga rättigheter så har man nyligen uppnått viss politisk stabilitet och erkännande i det internationella samfundet.

Denna sida använder cookies. Läs mer