Det började med EN man

En mans kärleksfulla handlingar mot de föräldralösa barnen i Sydkorea har växt till en världsvid organisation med målet att befria barn ifrån fattigdom i Jesu namn. För mer än 60 år sen flög en predikant från Chicago till Sydkorea för att bistå de amerikanska trupperna i Koreakriget. Under sin tid i Korea kom pastor Everett Swanson i kontakt med hundratals föräldralösa barn. Barn som mist sina föräldrar i kriget och nu levde på gatan, övergivna av samhället.

En morgon såg han några renhållningsarbetare samla upp högar av, vad han trodde var, klädtrasor i en lastbil. Han gick nyfiket fram till lastbilen för att kunna se på närmare håll och blev helt förskräckt då han såg att "högarna" inte bara var klädtrasor utan stelfrusna små kroppar. Barn som dött på gatan under natten.

Swanson kunde inte släppa tanken på dessa oönskade barn utan lovade sig själv att hitta sätt att hjälpa dem på. Han började samla ihop pengar för att kunna stödja ett koreanskt barnhem, och snart etablerades ett unikt program som möjliggjorde för människor i Väst att förse dessa barn med bibelundervisning, mat, kläder, logi och medicinsk hjälp. Allt detta för endast 5 dollar i månaden. Och det är än idag detta som ligger oss varmast om hjärtat och är vårt huvudsakliga uppdrag.

Compassion Norden

Compassion Norden startade i Norge 2013. Vårt huvudkontor ligger i Mysen, Norge. Härifrån koordinerar vi vårt arbete i de nordiska länderna. I huvudsak Norge, Sverige och Danmark.

Compassion globalt


 1. Australien
 2. Danmark
 3. El Salvador
 4. Frankrike
 5. Italien
 6. Kanada
 7. Nederländerna
 8. Norge
 1. Nya Zeeland
 2. Schweiz
 3. Storbritannien
 4. Sverige
 5. Sydkorea
 6. Tyskland
 7. USA

 1. Bangladesh
 2. Bolivia
 3. Brasilien
 4. Burkina Faso
 5. Colombia
 6. Dominikanska republiken
 7. Ecuador
 8. El Salvador
 9. Etiopien
 1. Filippinerna
 2. Ghana
 3. Guatemala
 4. Haiti
 5. Honduras
 6. Indonesien
 7. Kenya
 8. Mexiko
 9. Nicaragua
 1. Peru
 2. Rwanda
 3. Sri Lanka
 4. Tanzania
 5. Thailand
 6. Togo
 7. Uganda