Brevet som förändrade livet

1 juli 2021

Fadderskapet

Brevet från Fortunes fadder gjorde inte bara hela familjen glad - det förändrade också hela deras liv.

Fortunes familj hade bett om att de skulle få ett brev från hennes fadder och en dag kom det verkligen ett brev. Fortunes pappa, Tsokewo, fick veta att det kommit ett brev till Fortune och trots att han var trött efter att ha arbetat på gården en hel dag så försvann tröttheten som genom ett trollslag och han och Fortune sprang till centret.

Fortune: ”Tack gode Gud! Min fadder har inte glömt bort mig och hon har skickat ett brev.”

Web_Version-CC-TG040800038-PhotojournalistChoice-08.jpg

Hemma igen firade familjen att de fått ett brev. ”Den där kvällen kunde jag se att min fru var lycklig och det är inte ofta det händer. Innan vi fick brevet var hon bekymrad över att jag hade sagt till henne att vi måste återvända till vår gård nästa dag. Hon tyckte inte att hon kunde följa med eftersom hon behövde sköta sin försäljning och det gjorde henne ledsen. Sen kom brevet och då blev hon så glad att hon glömde bort att hon varit så bekymrad över att återvända till gården. Dagen efter följde hon med mig till gården utan minsta tvekan.” Tsokewo, Fortunes pappa.

Web_Version-CC-TG040800038-PhotojournalistChoice-14.jpg

Brev från faddrar betyder väldigt mycket för barnen i Tsihinou och deras föräldrar blir också engagerade i brevväxlingen. Barnen vill så gärna få brev att ta med hem.

”För barnen på centret är fadderbreven otroligt värdefulla. Breven är bevis på omsorg om föräldrarna och deras barn. När breven dröjer kommer de till centret och undrar om det kommit några brev. Brev från en fadder betyder att han eller hon fortfarande stödjer barnet och har omsorg om hela familjen.” säger Tonton som arbetar på Compassioncentret.

Eftersom Fortune inte hade fått något brev från sin fadder på nästan ett helt år så började hon undra om hennes fadder hade glömt bort henne.

Som ett resultat av det som Fortunes fadder skrev om sin kristna tro och evangeliet så kom Fortunes föräldrar till tro och bekände sig som kristna.

”Jag är så tacksam till min fadder för att hon inte har glömt mig. Jag älskar henne och hennes brev.” – Fortune

Web_Version-CC-TG040800038-PhotojournalistChoice-01.jpg

Senaste inläggen om fadderskapet

Återförenade efter folkmord

22 juli 2021 Fadderskapet

Christian återförenades med sin familj efter 26 år. Tack vare ett vittnesbörd som delas i en Compassion-blogg. Christian är en överlevande från folkmordet 1994 i Rwanda mot tutsierna. Han var en bebis när hans hem förstördes. Nu 28 år gammal har han hittat sin familj igen.

En tacksam familj

15 juli 2021 Fadderskapet

Under pandemin förändrades situationen för 10-åriga Cristhian och hela hans familj tack vare det stöd de fick från Compassions center. Centrets psykolog ringde familjen varje vecka och de samtalen gjorde att oro byttes i förtröstan på Gud.

Brevet som förändrade livet

1 juli 2021 Fadderskapet

Brevet från Fortunes fadder gjorde inte bara hela familjen glad - det förändrade också hela deras liv.

Denna sida använder cookies. Läs mer