En tacksam familj

15 juli 2021

Fadderskapet

Under pandemin förändrades situationen för 10-åriga Cristhian och hela hans familj tack vare det stöd de fick från Compassions center. Centrets psykolog ringde familjen varje vecka och de samtalen gjorde att oro byttes i förtröstan på Gud.

Nu för tiden är familjens morgnar trivsamma. Efter frukosten sitter de tillsammans i solskenet och läser ur en andaktsbok och pratar och skrattar. Det är svårt att tro att Cristhians föräldrar för bara nio månader sedan var trötta och modlösa.

Web_Version-CC-PE068300145-08-2104.jpg

Innan pandemin slog till tjänade Cristhians pappa Wilber extra pengar på att måla keramik och sälja till besökare i deras hemstad Sacred Valley, ett känt turistområde. Wilber tjänade under minimilön på sitt ordinarie arbete som trädgårdsmästare. Under pandemin kom inga turister och därmed tjänade inte pappa Wilber några extra pengar. Hur skulle han nu kunna försörja sin familj.

– Jag var rädd för att inte kunna tjäna tillräckligt med pengar. Mina två äldre barn bråkade mycket i skolan och vi hade nyss fått vårt tredje barn. Det var en tuff tid. Vi var både trötta och modlösa. Vi visste inte hur vi skulle klara av allt." minns Wilber.

Samtidigt, i mars 2020, inledde Compassion ett partnerskap med den lokala församlingen. Cristhian, som då var nio år gammal, registrerades i fadderskaps-programmet. Så fort Cristhian var en del av programmet fick familjen hjälp med matkorgar, hygienartiklar och skolmaterial. De fick också psykologiskt stöd.

Web_Version-CC-PE068300145-04-2104.jpg

Luz, som är psykolog på centret berättar att de finns där för barnen, men också för barnens familjer och den livssituation som de befinner sig i. Pandemin har verkligen drabbat de här familjerna hårt säger han.

Web_Version-CC-PE068300145-07-2104.jpg

Cristhian tycker att det är riktigt trist med distansundervisning. ”Jag saknar mycket att vara ute och leka med mina kompisar i på centret och i skolan,” säger han, ”men jag gillar verkligen när psykologen Luz ringer. Han uppmuntrar oss och hjälper oss att hålla igång och ha tålamod.”

Centret hjälper 162 barn och familjer som Cristhians. De får både emotionellt och andligt stöd. Tack var den hjälp familjerna får från centret lär de sig att prata med varandra på ett mer konstruktivt sätt. De lär sig att handskas med konflikter, att se på det som händer från olika synvinklar och att kunna fästa blicken lite längre än på de rådande omständigheterna.

Familjen uttrycker stor tacksamhet. "Vem gör så här? Vem delar ut mat under en pandemi? Vem bryr sig om dina barn så här? Vem ringer dig för att fråga hur du och din familj mår som psykologen gör? Vi har blivit så välsignade! Vi är verkligen en innerligt tacksam familj, säger Wilber.

Web_Version-CC-PE068300145-01-2104.jpg

Senaste inläggen om fadderskapet

Återförenade efter folkmord

22 juli 2021 Fadderskapet

Christian återförenades med sin familj efter 26 år. Tack vare ett vittnesbörd som delas i en Compassion-blogg. Christian är en överlevande från folkmordet 1994 i Rwanda mot tutsierna. Han var en bebis när hans hem förstördes. Nu 28 år gammal har han hittat sin familj igen.

En tacksam familj

15 juli 2021 Fadderskapet

Under pandemin förändrades situationen för 10-åriga Cristhian och hela hans familj tack vare det stöd de fick från Compassions center. Centrets psykolog ringde familjen varje vecka och de samtalen gjorde att oro byttes i förtröstan på Gud.

Brevet som förändrade livet

1 juli 2021 Fadderskapet

Brevet från Fortunes fadder gjorde inte bara hela familjen glad - det förändrade också hela deras liv.

Denna sida använder cookies. Läs mer