Everett Swanson - Starten för Compassion

11 januari 2022

Video

Tack vare en medmänniskas hjärta och drivkraft såddes fröet till fadderbarnsorganisationen Compassion för ungefär 70 år sedan. 

Evangelisten Everett Swanson reste under Koreakriget från Chicago till Sydkorea för att berätta och sjunga för de amerikanska trupperna. Men hans uppdrag kom att bli större än så.

En morgon såg Everett några renhållningsarbetare samla upp högar av något som Everett trodde var klädtrasor. Han gick nyfiket fram till lastbilen för att kunna se på närmare håll och blev helt förskräckt då han såg att "högarna" inte bara var klädtrasor. Det var stelfrusna små kroppar – barn som dött på gatan under natten.

Everett kom också i kontakt med hundratals föräldralösa barn som mist sina föräldrar och nu levde ensamma på gatan. Han kunde inte vända ryggen till dessa barn utan lovade sig själv att hitta ett sätt att hjälpa dem.

Se fler inspirerande videos

Från fadderbarn till fadder

3 juni 2022 Video

Maria Momojara Diamond växte upp i ett otryggt område i Peru. Hennes föräldrar fick kämpa för att försörja Maria och hennes syskon, men när hon var sju år gammal hörde hon talas om Compassion. "För mig förändrade det livet".

Ett möte med Julian Alum

23 mars 2022 Video

Hennes liv är en gripande sannsaga och ett kvitto på att förvandling är möjligt. Vi fick ett samtal med tidigare fadderbarnet Julian Alum från Uganda. När hennes far dog höll hela familjens liv på att rasera. Julians arbetslösa mamma fick ensam kämpa för att försörja sina fem barn. Men situationen vände – när familjen fick kontakt med Compassion.

Vad gör Compassion?

9 mars 2022 Video

Compassions vision är att befria barn från fattigdom i Jesu namn. Men hur går det till? I denna film berättar vi mer om vår vision och hur vi arbetar holistiskt för att hjälpa barn och deras familjer. 

Denna sida använder cookies. Läs mer