Ett möte med Julian Alum

23 mars 2022

Video

Hennes liv är en gripande sannsaga och ett kvitto på att förvandling är möjligt. Vi fick ett samtal med tidigare fadderbarnet Julian Alum från Uganda. När hennes far dog höll hela familjens liv på att rasera. Julians arbetslösa mamma fick ensam kämpa för att försörja sina fem barn. Men situationen vände – när familjen fick kontakt med Compassion.

Idag är dessa fem barn alla vuxna, friska och fria från ett liv i fattigdom. Julian bor numera i Danmark med sin familj där hon jobbar som socialarbetare. Hon ger röst åt de som inte kan tala för sig själva, alla de barn som ännu lever i extrem fattigdom. Denna hoppfulla video är full av ljus, tårar och tacksamhet.

Julian växte upp i Uganda, Kampala, tillsammans med mamma, fyra systrar och en lillebror. När hon var 7 år dog hennes pappa, familjeförsörjaren. Hon minns det som en svår tid. Julian fick lämna skolan, ta mycket ansvar och börja jobba. Familjen bodde i slutet av gatan bredvid en bar, där berusade män ständigt fanns runt huset. 

Därför blev jag ”hur glad som helst” när jag som 10-åring fick en fadder genom Compassion. Jag kunde äntligen få gå tillbaka till skolan. Det var den största gåvan någon kunde ge mig. Utbildning är nummer ett i kampen mot fattigdom. Jag lärde också känna Jesus Kristus som min Frälsare. Genom alla sömnlösa nätter utan mat och med ekonomiska utmaningar, visste vi nu att vi hade en himmelsk far som aldrig gav upp och alltid lyssnade på oss när vi ropade.

Framförallt var kontakten med hennes faddrar livsförändrande. 

Uppmuntran jag fick från dem var 100% upplyftande för mig. Deras varma brev och böner hjälpte mig att klara de ”normala” utmaningarna med att vara tonårstjej i Uganda. De berättade att jag var älskad, de trodde på mig och knuffade mig uppåt för att nå högre mark. Alla behöver vi någon som hjälper oss att nå våra potentiella mål.

Julian började så småningom att själv arbeta på det Compassioncenter där hon själv fick hjälp som barn. Idag bor hon i Danmark med sin familj och har studerat till socialarbetare. "Allt detta tack vare min underbara mamma och hjälp från Compassion".

Kommer du ihåg hur det var att få ditt första brev från din fadder?
Julian minns det mycket väl, hon kunde inte skriva själv, men blev så glad att se sina faddrars handstil och höra breven läsas upp för henne. Hon ritade bilder och skickade tillbaka. Det visar sig att Julian och hennes faddrar på senare år har träffats under en Compassion-turné i USA där hon medverkade.

Det kändes helt overkligt, nästan som en "Jesu andra ankomst" att äntligen kunna få mötas ansikte mot ansikte! Allt jag ville vara att berätta för dem att deras stöd hade gjort skillnad i mitt liv. Att det har blivit en bestående förvandling och att jag är ett levande bevis.
Mina faddrar och jag hade nämligen tappat kontakten när jag var 18 och jag gick på college. De visste inte var jag var eller vad jag gjorde och fick bara ett samtal från Compassion som sa: Kommer ni ihåg den unga tjejen som ni blev faddrar till? Hon bor just nu i USA. Vi fick träffas. De grät och jag grät. Det var så mycket glädje och tacksamhet.

Julians barn slipper nu att födas in i fattigdom som hon själv gjorde. Julian tycker att det är ofattbart att 310 kronor, som ett fadderskap i Compassion kostar, kan göra den förändringen! I Uganda sätter den summan pengar mat på bordet inte bara för ett barn utan för en hel familj. 

Du gör det möjligt för det barnet att gå i skolan, förverkliga sina drömmar, att få medicinsk hjälp som de aldrig skulle få tag på annars, och att vara i en gemenskap där de kan lära känna Jesus. Och det är en tillgång som ingen kommer att kunna ta ifrån barnet. Det barnet kommer att bli en historieförändrare för familjen, samhället och världen över, som bryter fattigdomscirkeln. Julian tackar Gud för allt han har gjort i hennes liv.

Se fler inspirerande videos

Uppdatering från Haiti

21 mars 2024 Video

Som du säkert har hört så har den politiska oron och ekonomiska instabiliteten på Haiti lett till en kris där kriminella gäng strävar efter att ta kontroll över landet genom våld.

Lorega

31 januari 2024 Video

Lorega, ett samhälle på Cebu i Filippinerna, förknippades endast med mörker. Angelica bodde i Lorega. Hon levde ett liv i brottslighet och fattigdom. 

Olive

5 december 2023 Video

Olive bodde i krigshärjade Uganda på 1980-talet. Hon växte upp i rädsla när soldater brände ner hus till grunden vareviga dag. Möjligheten att hon skulle bli bortförd för att bli barnsoldat var överhängande. Men sedan hände något som skulle förändra hennes liv för alltid. Detta är hennes historia.

Denna sida använder cookies. Läs mer