Påskfirande i Anderna

1 april 2021

Fadderskapet

Sju barn som ser påsken som hoppets högtid, berättar vad Jesu uppståndelse betyder för dem.

Fyllda av glädje springer barnen genom fältet. Skrattande hoppar de runt och firar. De må vara små och oskuldsfulla, men de förstår innebörden i det offer Jesus Kristus gav för oss på Golgata kors.

Dessa barn lever bland bergen i Anderna, omringade av kalla vindar som rör sig från den höga platån nedåt mot den frusna sjön. Solen och de kalla vindarna har bränt deras små kinder, men trots det går det inte att ta miste på deras hoppfulla leenden.

A3BAA416-007D-49E0-9EA0-E6EF3AD06164.jpeg

Det är en speciell dag för dessa små – De firar att Jesus gav sitt liv på korset för våra synder. Kyrkan och Compassions center har undervisat barnen om påskens betydelse, inte bara offret utan även uppståndelsen. I dag har dessa små barn ett fantastiskt budskap som de vill dela med resten av världen.

”Det är en dag värd att firas eftersom Jesus gav oss evigt liv och frihet”, berättar Sara, 10 år.

FF6002A3-8E31-40D8-B78B-1A4322DB7F3F.jpeg

I Ecuador är påsken förknippad med processioner och begravningståg. Människorna klär sig i svart. Jesu död gestaltas med ljus och märkliga figurer. Dessa parader brukar upplevas mörka och deprimerande. Många barn brukar vara rädda under denna tid eftersom Jesus oftaavbildas som lidande och fylld av smärta. Trots detta delar Compassions Center berättelsen om Jesus med hopp och kärlek. Kyrkorna tar bort mörkret ur denna högtid och byter ut det mot kärlek och ljus. De undervisar barnen hur manistället firar vår Frälsares uppståndelse.

13DC8A79-A2DB-451A-A94B-855BE1D7497E.jpeg

Barnen brukar ofta samlas på fältet för att lyssna på berättelsen om Jesu offer och död. De lyssnar uppmärksamt och fascinerat, och många frågor kommer upp. De tycker mycket om att höra slutet på berättelsen om när Jesus övervinner döden.

”Jesus är som en superhjälte eftersom han återuppstod. Ingen annan superhjälte skulle fixa det” – Christian, 10 år

5BCFCD31-DB36-4C42-96A4-93A27E5C73DE.jpeg

Påsken är också en tid då barnen reflekterar över sina egna liv, eftersom de har förstått att Jesus dog och uppstod på grund av sin enorma kärlek till sina barn. På centret ber barnen varandra om förlåtelse om de säger eller gör något de sedan ångrar. Med Jesus som förebild lär de sig att bry sig om och respektera varandra.

Högt uppe i bergen lär sig barnen från samhället Colta att dela med sig av påskens ljus, i hopp om att en bättre framtid väntar. Utan tvivel är dessa barn ett exempel på Guds trofasta kärlek för sitt folk.

7DF5A6D1-F440-48BE-83AE-BFB9339624FD.jpeg

Senaste inläggen om fadderskapet

Återförenade efter folkmord

22 juli 2021 Fadderskapet

Christian återförenades med sin familj efter 26 år. Tack vare ett vittnesbörd som delas i en Compassion-blogg. Christian är en överlevande från folkmordet 1994 i Rwanda mot tutsierna. Han var en bebis när hans hem förstördes. Nu 28 år gammal har han hittat sin familj igen.

En tacksam familj

15 juli 2021 Fadderskapet

Under pandemin förändrades situationen för 10-åriga Cristhian och hela hans familj tack vare det stöd de fick från Compassions center. Centrets psykolog ringde familjen varje vecka och de samtalen gjorde att oro byttes i förtröstan på Gud.

Brevet som förändrade livet

1 juli 2021 Fadderskapet

Brevet från Fortunes fadder gjorde inte bara hela familjen glad - det förändrade också hela deras liv.

Denna sida använder cookies. Läs mer