Räddade från undernäring

27 april 2021

Fadderskapet

En familjs värdighet och hälsa återställd

Varje morgon vaknade Aidah upp tidigt för att söka bland soporna på en av Kampalas största soptippar, Kitezi för att hitta överbliven mat som hon kunde sälja som grisföda.

”Jag hade inga handskar så det var lätt att skära sig på trasiga flaskor, rakblad och andra vassa föremål som fanns på soptippen”, säger Aida, en ensamstående mamma till tre barn.

När grisfödan inte genererade tillräckligt med pengar för att köpa mat till sina barn kände sig Aida tvungen att ge dem av den överblivna mat som hon samlat ihop.

”Jag hade inga pengar men barnen behövde äta. Jag brukade ta med mat från soptippen, tvätta och koka den för att sedan ge till barnen. Oftast samlade jag ihop rå mat eftersom den kokta hunnit bli skämd. Den kokta, skämda maten samlade jag bara in till grisarna”. – Aidah

Screenshot 2021-04-21 at 11.51.54.png

Aidas barn insjuknade ofta, speciellt med diarré och magsmärtor. Med tiden blev barnen kraftigt undernärda. När Grace, en medarbetare på Compassion fick reda på Aidah´s tillstånd bestämde hon sig för att besöka familjen.

”Deras situation var fruktansvärd”, säger Grace. "Du kunde se att barnen var undernärda. Shania grät oavbrutet."

Aidas situation var så pass speciell att alla tre barn skrevs in direkt. För att kunna erbjuda Aida mer stöd hjälpte de henne att flytta närmre centret.

Aida fick pengar till hyra och mat samt tillgång till sjukvård.

Screenshot 2021-04-21 at 11.52.10.png

”Efter ungefär en månad blev jag erbjuden ett grävningsarbete för några. Jag tjänade mellan 1,35 och 2,70 dollar per dag. Jag tvättade också människors kläder i utbyte mot pengar”, säger Aidah.

Personalen fortsatte att förse familjen med mat varje månad. Så småningom lyckades Aidah, med hjälp från centret, börja sälja träkol.

När COVID 19 började påverka samhället, hade Aidah redan hunnit bosätta sig i sitt nya hem med stöd från Compassion.

”Utan den här maten hade barnen inte varit friska. Jag är så lättad över att Shania inte längre blir sjuk. Det som jag är mest glad över är att våra liv har förändrats fullständigt”- Aidah

Screenshot 2021-04-21 at 11.51.40.png

Senaste inläggen om fadderskapet

Räddade från undernäring

27 april 2021 Fadderskapet

En familjs värdighet och hälsa återställd

25 talande bilder som visar var fadderbarnen sover och leker

13 april 2021 Fadderskapet

Välkommen in!

Sonia firar påsk hemma

3 april 2021 Fadderskapet

På grund av COVID-19- restriktionerna kommer 7-åriga Sonia i år att missa påskdramat som hon så gärna vill se på centret. Sonjas mamma har dock beslutat att de ska hitta ett sätt att kunna fira påsk hemifrån.

Denna sida använder cookies. Läs mer