Roland Utbult & Christian Ingebrigtsen

3 december 2021

Video

"Vi kan kanske inte förändra hela världen, men vi kan förändra hela världen för ett barn. Så bli fadder du också!" – Christian Ingebrigtsen.

Artisten, evangelisten och riksdagsmannen Roland Utbult samt den norska artisten Christian Ingebrigtsen är båda faddrar genom Compassion. Compassion arbetar i 25 länder, genom 8000 kyrkor och befriar 2,2 miljoner barn från fattigdom i Jesu namn. För 310 kr i månaden kan du vara med och förändra ett barns liv och framtid.

Roland är fadder till 10-åriga Joshua som bor med sin mamma och pappa i Uganda. 

– Min erfarenhet är att när vi gör gott i Jesu namn så bär det frukt på riktigt. I dessa tider behövs din och min hjälp mer än någonsin. Jag skulle vilja uppmuntra dig att bli fadder, säger Roland

Christian fick följa med Compassion till slumområdena i Indien, under den tiden Compassion arbetade aktivt där. Något av de första som hände gjorde starkt intryck på honom.

– En ung kille ville ta med oss hem till honom för att visa sin käraste ägodel. Hans hem var fyra plåtväggar under en motorvägsbro. Men den käraste ägodelen var en väska med brev från hans faddrar. Han berättade hur det gav honom hopp att veta att någon tänkte på honom, brydde sig och bad för honom på andra sidan jordklotet. Vi kan kanske inte förändra hela världen. Men vi kan förändra hela världen för ett barn, säger Christian Ingebrigtsen.

Bli fadder

Se fler inspirerande videos

Från fadderbarn till fadder

3 juni 2022 Video

Maria Momojara Diamond växte upp i ett otryggt område i Peru. Hennes föräldrar fick kämpa för att försörja Maria och hennes syskon, men när hon var sju år gammal hörde hon talas om Compassion. "För mig förändrade det livet".

Ett möte med Julian Alum

23 mars 2022 Video

Hennes liv är en gripande sannsaga och ett kvitto på att förvandling är möjligt. Vi fick ett samtal med tidigare fadderbarnet Julian Alum från Uganda. När hennes far dog höll hela familjens liv på att rasera. Julians arbetslösa mamma fick ensam kämpa för att försörja sina fem barn. Men situationen vände – när familjen fick kontakt med Compassion.

Vad gör Compassion?

9 mars 2022 Video

Compassions vision är att befria barn från fattigdom i Jesu namn. Men hur går det till? I denna film berättar vi mer om vår vision och hur vi arbetar holistiskt för att hjälpa barn och deras familjer. 

Denna sida använder cookies. Läs mer