Roland Utbult & Christian Ingebrigtsen

3 december 2021

Video

"Vi kan kanske inte förändra hela världen, men vi kan förändra hela världen för ett barn. Så bli fadder du också!" – Christian Ingebrigtsen.

Artisten, evangelisten och riksdagsmannen Roland Utbult samt den norska artisten Christian Ingebrigtsen är båda faddrar genom Compassion. Compassion arbetar i 25 länder, genom 8000 kyrkor och befriar 2,2 miljoner barn från fattigdom i Jesu namn. För 310 kr i månaden kan du vara med och förändra ett barns liv och framtid.

Roland är fadder till 10-åriga Joshua som bor med sin mamma och pappa i Uganda. 

– Min erfarenhet är att när vi gör gott i Jesu namn så bär det frukt på riktigt. I dessa tider behövs din och min hjälp mer än någonsin. Jag skulle vilja uppmuntra dig att bli fadder, säger Roland

Christian fick följa med Compassion till slumområdena i Indien, under den tiden Compassion arbetade aktivt där. Något av de första som hände gjorde starkt intryck på honom.

– En ung kille ville ta med oss hem till honom för att visa sin käraste ägodel. Hans hem var fyra plåtväggar under en motorvägsbro. Men den käraste ägodelen var en väska med brev från hans faddrar. Han berättade hur det gav honom hopp att veta att någon tänkte på honom, brydde sig och bad för honom på andra sidan jordklotet. Vi kan kanske inte förändra hela världen. Men vi kan förändra hela världen för ett barn, säger Christian Ingebrigtsen.

Bli fadder

Se fler inspirerande videos

Everett Swanson - Starten för Compassion

11 januari 2022 Video

Tack vare en medmänniskas hjärta och drivkraft såddes fröet till fadderbarnsorganisationen Compassion för ungefär 70 år sedan. 

Roland Utbult & Christian Ingebrigtsen

3 december 2021 Video

"Vi kan kanske inte förändra hela världen, men vi kan förändra hela världen för ett barn. Så bli fadder du också!" – Christian Ingebrigtsen.

Richmond Wandera - hör hans historia

21 maj 2021 Video

Richmond Wandera förlorade sin far och försörjare när han var 8 år gammal. Det tog allt hopp inför framtiden ifrån honom. Tills han fann Compassion.

Denna sida använder cookies. Läs mer