Barnfattigdom kan utrotas!

8 juli 2021

Fadderskapet

Mer än bara mat och utbildning behövs för att utrota barnfattigdom. Barn behöver utvecklas inom alla delar av livet.

Mer än bara mat och utbildning behövs för att utrota barnfattigdom. Barn behöver utvecklas inom alla delar av livet. Läs om hur Compassion hjälper till att göra detta möjligt. Men först - låt oss komma överens om vad barnfattigdom är.

Vad är barnfattigdom?

Barnfattigdom definieras ofta som att familjen har mindre än 60% av landets medianinkomst under en period av tre år eller mer. Relativ fattigdom ökar när rika grupper blir rikare, även om ingen blir fattigare.

Vad gör Compassion för att bekämpa barnfattigdom?

Om du kunde sammanfatta Compassions syfte i en term skulle det vara ”holistisk utveckling av barn”. Det här låter omedelbart lite komplicerat, men detta konceptet är nyckeln till vår tjänst.

Det innebär att vi inte svarar på barnfattigdom genom att bara distribuera mat och biblar. Istället arbetar vi aktivt för att utveckla barn i alla aspekter av deras liv - deras sinnen, kroppar och relationer - när vi utrustar lokala kyrkor för att dela Jesu kärlek med dom.

Kortsiktig hjälp hand i hand med långsiktig utveckling

Du skulle vilja tänka, "Naturligtvis låter det bra i teorin, men hur ser det egentligen ut?"

Genom Compassions program i samarbete med lokala kyrkor får barn hjälp inom alla livets områden. Dom får:

  • Aldersanpassad kristen undervisning og lärgjungaskap i en lokal kyrka.
  • Formella og praktiska utbildningsmöjligheter
  • Tilgång til medisinsk hjälp, träning i hygien och mat
  • Personlig uppfölgning, vägledning och kärlek Et bilde som inneholder vegg, person, innendørs

Automatisk generert beskrivelse

Blessing.png

Du förstår, vi tror på vikten av kortvarig hjälp tillsammans med långsiktig utveckling. Vi vet att genom att arbeta med kyrkor som ligger i samma grannskap som dom barnen vi vill hjälpa, har barnen möjlighet att bli kända, älskade, skyddade och följda upp ur hela sin uppväxt.

Under en tid som COVID-19 har vi också kunnat ge akuthjälp till barn och familjer genom att tillhandahålla mat, hygienartiklar och medicinsk hjälp.

Låt oss bekämpa barnfattigdom tillsammans! Vill du vara med? Läs mer om hur her.

Senaste inläggen om fadderskapet

Uppdatering från Haiti

21 mars 2024 Video

Som du säkert har hört så har den politiska oron och ekonomiska instabiliteten på Haiti lett till en kris där kriminella gäng strävar efter att ta kontroll över landet genom våld.

Lorega

31 januari 2024 Video

Lorega, ett samhälle på Cebu i Filippinerna, förknippades endast med mörker. Angelica bodde i Lorega. Hon levde ett liv i brottslighet och fattigdom. 

Olive

5 december 2023 Video

Olive bodde i krigshärjade Uganda på 1980-talet. Hon växte upp i rädsla när soldater brände ner hus till grunden vareviga dag. Möjligheten att hon skulle bli bortförd för att bli barnsoldat var överhängande. Men sedan hände något som skulle förändra hennes liv för alltid. Detta är hennes historia.

Denna sida använder cookies. Läs mer