Barnfattigdom kan utrotas!

8 juli 2021

Fadderskapet

Mer än bara mat och utbildning behövs för att utrota barnfattigdom. Barn behöver utvecklas inom alla delar av livet.

Mer än bara mat och utbildning behövs för att utrota barnfattigdom. Barn behöver utvecklas inom alla delar av livet. Läs om hur Compassion hjälper till att göra detta möjligt. Men först - låt oss komma överens om vad barnfattigdom är.

Vad är barnfattigdom?

Barnfattigdom definieras ofta som att familjen har mindre än 60% av landets medianinkomst under en period av tre år eller mer. Relativ fattigdom ökar när rika grupper blir rikare, även om ingen blir fattigare.

Vad gör Compassion för att bekämpa barnfattigdom?

Om du kunde sammanfatta Compassions syfte i en term skulle det vara ”holistisk utveckling av barn”. Det här låter omedelbart lite komplicerat, men detta konceptet är nyckeln till vår tjänst.

Det innebär att vi inte svarar på barnfattigdom genom att bara distribuera mat och biblar. Istället arbetar vi aktivt för att utveckla barn i alla aspekter av deras liv - deras sinnen, kroppar och relationer - när vi utrustar lokala kyrkor för att dela Jesu kärlek med dom.

Kortsiktig hjälp hand i hand med långsiktig utveckling

Du skulle vilja tänka, "Naturligtvis låter det bra i teorin, men hur ser det egentligen ut?"

Genom Compassions program i samarbete med lokala kyrkor får barn hjälp inom alla livets områden. Dom får:

  • Aldersanpassad kristen undervisning og lärgjungaskap i en lokal kyrka.
  • Formella og praktiska utbildningsmöjligheter
  • Tilgång til medisinsk hjälp, träning i hygien och mat
  • Personlig uppfölgning, vägledning och kärlek Et bilde som inneholder vegg, person, innendørs

Automatisk generert beskrivelse

Blessing.png

Du förstår, vi tror på vikten av kortvarig hjälp tillsammans med långsiktig utveckling. Vi vet att genom att arbeta med kyrkor som ligger i samma grannskap som dom barnen vi vill hjälpa, har barnen möjlighet att bli kända, älskade, skyddade och följda upp ur hela sin uppväxt.

Under en tid som COVID-19 har vi också kunnat ge akuthjälp till barn och familjer genom att tillhandahålla mat, hygienartiklar och medicinsk hjälp.

Låt oss bekämpa barnfattigdom tillsammans! Vill du vara med? Läs mer om hur her.

Senaste inläggen om fadderskapet

Pastor Preecha

20 maj 2023

Pastor Preecha har japanskt och Thailändskt påbrå, men växte upp i Thailand. När han var i tjugoårsåldern studerade han på bibelskola i Japan. Efter att han studerat färdigt flyttade han tillbaka hem till området Kanchanaburi i Thailand.

Racheal

15 maj 2023

15-åriga Racheal bor tillsammans med sin mormor och morfar, hennes mamma lämnade henne hos dem när hon bara var 1,5 år gammal. Familjen bodde i ett trångt och nedgånget hus, varje gång det regnade läckte det in. Racheal, som deltar i Compassions program i Uganda, bestämde sig för att hjälpa sin familj.

Dayra

6 maj 2023

Pablo har levt ett liv präglat av ett svårt alkoholmissbruk. Idag är han sextio år gammal och har förändrat sitt liv för att kunna ta hand om sitt åttaåriga barnbarn Dayra. Han vill att hon ska få chansen till ett bättre liv än honom.

Denna sida använder cookies. Läs mer